Haberler

Cuma Namazı Öncesi Polisten Cemaate 'Dolandırıcılık' Uyarısı (3)

BURSA'nın İnegöl İlçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekibi, cuma namazı öncesi, kendilerini 'polis' olarak tanıttıktan sonra vatandaşları dolandıranlara karşı cemaati bilgilendirdi.

BURSA'nın İnegöl İlçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekibi, cuma namazı öncesi, kendilerini 'polis' olarak tanıttıktan sonra vatandaşları dolandıranlara karşı cemaati bilgilendirdi.

Son dönemde telefonda kendilerini 'polis' olarak tanıtarak vatandaşları arayan ve "FETÖ terör örgütüne kaydınız var, o kaydı silelim" yalanıyla dolandıranlara karşı İnegöl Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Turgutalp Camiinde cuma namazı öncesinde cemaati uyardı.

Polis memuru Ahmet Talak, namaz öncesi cemaate dolandırıcılık konusunda bilgi verdi. Talak, dolandırılanlar arasında eğitimli kişilerin, hatta öğretmenlerin dahi bulunduğunu belirterek, "Bunların nedeni insanların polisle iletişim halinde olmayışı. Polisin işleyişini bilmeyenlerin sayısı yüksek. Örneğin, vatandaş cep telefonuna eşinin ismini 'Hatun' diye kaydetmiş. Dolandırıcılar bir yabancı program kullanarak kişinin eşinin numarasını kopyalıyor ve 'Hatun' ismiyle vatandaşı arıyorlar. Vatandaş telefonu açıyor ve bir erkek sesi geldiğini duyuyor. Telefondaki kişi kendisinin polis olduğunu söylüyor. İlk algı polislerin eşinin yanında olduğu algısını veriyorlar. Sonrasında telefona telsiz sesleri iletiliyor. Bu seslerden sonra 'FETÖ terör örgütü ile bir bağlantınız görüldü, hesaplarınız inceleniyor' şeklinde ifade kullanıyorlar. O sırada vatandaşın eşi paniğe kapılıyor. Tam bu sırada telefona sahte savcı geçiyor ve para talebinde bulunuyor. 'Yatıracağınız para 3 gün içerisinde geri ödenecektir' diyor. Bu şekilde İnegöl'de 70 kişi dolandırıldı" dedi.

SOSYAL MEDYADAN DOLANDIRICILIK

Talak, polis veya savcının kesinlikle vatandaştan para talebinde bulunmayacağının altını çizerken, "Bir polis memurunun Facebook hesabı çalınıyor. Polisin arkadaş listesindeki öğretmenle sohbet ediliyor. Öğretmenden yardım için para talebinde bulunuyor. O duruma inanan öğretmen, hesaba para aktarıyor. Onun için Facebook şifrelerinizi 8 karakterin üzerinde farklı farklı harfler ve sayılardan oluşturun" dedi.

'POLİSTEN KORKMAYIN' İnsanların polisi aramaktan korktuğunu söyleyen Talak, "İnsanlar polisi arama konusunda çekiniyorlar. 'Ben deşifre olurum, karakola giderim, hakim, savcı karşısına çıkarım' diyerek aramaktan çekinenler var. Bu çok yanlış bir algıdır. Emniyetin Yönetmeliğinin 37'inci maddesine göre 155'i arayanın adı, soyadı ve bilgilerinin gizli tutulması esastır. Kesinlikle deşifre edilmeyeceksiniz. Bu bilgilere ne savcı ne de polis ulaşabilir" ifadelerini kullandı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgutalp İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title