Haberler

Cuma Namazı İçin Mesai Düzenlemesi

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Başbakanlık tarafından cuma namazı için hazırlanan genelgeyle ilgili, "Hem insan hakları bağlamında, hem bireysel hak özgürlükler bağlamında, hem de sosyal barış ve sosyal ortam anlamında bu düzenleme güzel ve iyi bir düzenleme olarak görünüyor" dedi.

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Başbakanlık tarafından cuma namazı için hazırlanan genelgeyle ilgili, "Hem insan hakları bağlamında, hem bireysel hak özgürlükler bağlamında, hem de sosyal barış ve sosyal ortam anlamında bu düzenleme güzel ve iyi bir düzenleme olarak görünüyor" dedi.

Haçkalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlığın hazırladığı cuma günü ve cuma namazıyla ilgili genelgenin, kuşkusuz yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede çok önemli bir rahatlama getireceğini söyledi.

Bunun aynı zamanda psikolojik bir rahatlama sağlayacağı için iş verimliliğini de artıracağını ifade eden Haçkalı, "Cuma namazına gidemediği için olumsuz bir psikolojide olan bir insanın iş yerindeki tutum, davranışları ve iş hayatındaki başarısı ile gönül huzuruyla ibadetini yapmış bir insanın iş yerindeki tutum ve davranışları arasında farklılık olacaktır" diye konuştu.

Haçkalı, düzenlemenin genel olarak insan hakları bağlamında din ve vicdan hürriyeti, ibadetini özgür bir şekilde yerine getirebilme bağlamında çok olumlu bir adım olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hem insan hakları bağlamında, hem bireysel hak özgürlükler bağlamında, hem de sosyal barış ve sosyal ortam anlamında bu düzenleme güzel ve iyi bir düzenleme olarak görünüyor. İnsanlar da kendi içlerinde yaşadıkları gerilimi üzerilerinden atacaklar. Kendi içinde gerilim yaşayan insan etrafına bunu yansıtır, bu da problem doğurur. Bütün bunlar ortadan kalkmış olur, insan kendisiyle de barışmış olur, vicdanıyla da barışmış olur. Bunlar küçük gibi zannedilmesin, bunlar önemli şeyler, noktasal bir durum değil, bu önemli bir durum."

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title