Haberler

Cuma Fezlekesi nedir ? Demirtaş'ın Cuma namazı fezlekesi

Güncelleme:

Cuma Fezlekesi nedir ? Demirtaş'ın Cuma namazı fezlekesinin detayları belli oldu. Demirtaş'ın da katıldığı Cuma namazı ile ilgili hazırlanan fezlekede, savcı Demirtaş ve HDP'li Erdoğmuş'un 'Terör propagandası'ndan dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemiş.

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın pazar günkü konuşmasında söz ettiği ve 'Sözde' denildiği için tepki gösterdiği Cuma namazı ile ilgili hazırlanan fezlekede, savcının Demirtaş ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçunu işledikleri iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediği ortaya çıktı.

SİVİL CUMA FEZLEKESİ

Diyarbakır'da 4 Mart 2016 tarihinde Demokratik İslam Kongresi'nin Sümer Park Yaşam alanında organize ettiği 'Sivil Cuma namazı' eylemi ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Milletvekili eski müftü Nimetullah Erdoğmuş için Cumhuriyet savcısının fezleke hazırlayıp TBMM'ye gönderdiği belirtildi. Demirtaş'ın dün Diyarbakır HDP İl Kongresi'ndeki konuşmasında söz ettiği ve 'Sözde' denildiği için büyük tepki gösterdiği 'Sivil Cuma namazı eylemi' ile ilgili hazırlanan fezlekede Demirtaş ve Erdoğmuş'un "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediği belirtildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 29 Mart'ta hazırlanan fezlekede, 4 Mart 2016 tarihinde 11.00-13.15 saatleri arasında Demokratik İslam Kongresi (DİK) organizesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Yenişehir İlçesi Sümer Park Ortak Yaşam Alanında sözde sivil Cuma Namazı kılındığı belirtildi. İddianamede, 'şüpheliler' Selahattin Demirtaş ve Nimettullah Erdoğmuş'un toplanan kalabalığa hitaben, basın açıklaması yaptıkları yer aldı. Fezlekede, Demirtaş ve Erdoğmuş'un yaptığı konuşmalar da aktarılırken şöyle denildi:

"TERÖRİZMİ YÜCELTİCİ NİTELİKTE OLDUĞU"

"Şüpheliler Sehalattin Demirtaş ve Nimettullah Erdoğmuş'un konuşmaları incelendiğinde yukarıda bahsedildiği üzere PKK/KCK üst düzey yöneticilerinin talimatları doğrultusunda hareket eden örgüt mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yapılan operasyonları katliam, örgüt mensuplarınca kazılan hendekleri özgürlük mücadelesi ve direniş olarak nitelendirdikleri, vatandaşları, bu hususta örgüt mensuplarına destek olmaya ve direnmeye çağırdıkları, şüpheli Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü mensuplarına gerilla diye bahsettiği, yine şüphelilerin terör örgütü mensuplarının devletin güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmayı haklı gösterdikleri, bu nedenle de konuşmalar içeriği itibariyle bir bütün halinde terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte olduğu, bu şekilde şüpheli terör örgütü propagandası yapma suçunu işledikleri anlaşılmakla halen HDP İstanbul Milletvekili olan şüpheli Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır Milletvekili olan Nimettullah Erdoğmuş hakkında anayasamızın 83'ün maddesi gereği yasama dokunulmazlığının kaldırılmaları kararının aldırılması hususu taktirlerinize arz olunur."

DEMİRTAŞ VE ERDOĞMUŞ NE DEMİŞLERDİ?

Sümerpark Yaşam alanında kılınan sivil cuma namazından sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, zor günlerden geçildiğini anlatırken, "Halkımız nasıl Cizre, Nusaybin ve Sur'da direndiyse, dimdik ayaktaysa biz de direneceğiz. En çok da bu onlara dert oluyor. Kendi zulmünüzde boğulacaksınız. Halkımızla birlikte kararlıyız" dedi.

Diyarbakır'ın eski il müftüsü olan ve namazı kıldıran HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise, 628 yılının Mart ayında Mekkeli müşrikler ile Medineli Müslümanlar arasında imzalanan barış antlaşmasına değinerek şunları söylediği ifade edildi:

"Bugün buradan ülkemize, hükümete, devlete, iktidara haykırıyoruz. Diyoruz ki adil barışı siz teklif edin, feragatı biz yapalım. Fedakarlığı biz yapalım diyoruz. Hiçbir vaziyet, hiçbir durum, şartlar ve sebepler ne olursa olsun ebedi değil."

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Nimetullah Erdoğmuş Selahattin Demirtaş Diyarbakır Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title