Haberler

Çukurova Turizm Ödülleri Verilecek

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akdağ, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara ödül vereceklerini açıkladı.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akdağ, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara ödül vereceklerini açıkladı.

Akdağ, yaptığı açıklamada, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirtti. Akdağ, her yıl 21 Şubat'ın Dünya Rehberler Günü olarak kutlandığını belirterek, "Bizlerde bütün rehber arkadaşlarımızın bu mutlu gününü ve turizme gönül verenleri yürekten kutluyoruz!" ifadelerini kullandı.

Akdağ, Dünya Rehberler Günü kutlamalarına 20 Şubat Perşembe günü akşamı Şirin Park Otel'de düzenleyecekleri yemekli toplantı ile başlayacaklarını belirtti. Akdağ, bu toplantıda meslekte 20 ve 25. Yılını dolduran meslektaşlarına plaket takdim edeceklerini, ardından bu yıl bölgede ilk kez gerçekleştirilecek olan Çukurova Turizm Ödülleri'nin sahiplerini bulacağını bildirdi.

Akdağ, internet ortamında ADRO üyeleri arasında yapılan oylama sonucu 19 dalda kurum ve kuruluşlara ödül vereceklerini, ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra Çukurova yöresi milletvekillerini, valileri ve turizm temsilcilerini davet ettiklerini vurguladı.

Ödüller şu dallarda verilecek:

1- Yaşayan Müze Proje Ödülü

2- Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Ödülü

3- En İyi Müze Ödülü

4- Turizm Markası Ödülü

5- Turizm Kültür ve Sanat Ödülü

6- Turizm Emek Ödülü

7- Turizm Sektörel ödülü

8- Turizm Girişimcisi Ödülü

9- Prof.Dr.Halet Çambel Özel Ödülü

10- Turizm Medya Ödülü

11- Turizm İnternet Medya Ödülü

12- Turizm Kültürler Arası Diyalog Ödülü

13- Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü

14- Turizm Yatırım Ödülü

15- Turizm Taşımacılık Ödülü

16- 2013 Yılı Yurt İçi Kültür Turu Ödülü

17- 2013 Yılı Yurt dışı Kültür turu Ödülü

18- 2013 Yılı Yurt içi Farklı Destinasyonlar Ödülü

19- 2013 Yılı Yurt dışı Farklı Destinasyonlar Ödülü

Akdağ, 21 Şubat Cuma günü ise saat 14.30'da Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunacaklarını, ardından şehir turu atacaklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Akdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title