Haberler

Çukurova Ticaretine 'Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi' Dopingi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından koordine edilen 'Firmaların Rekabet Edebilirliği İçin Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Kurulumu' projesinin tanıtımı yapıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından koordine edilen 'Firmaların Rekabet Edebilirliği İçin Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Kurulumu' projesinin tanıtımı yapıldı.

HiltonSa Otel'de düzenlenen toplantıya MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak katıldı. Adana Ticaret Odası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortağı olduğu proje, 14 ayda tamamlanacak. Ticari Bilgi ve istihbarat Merkezi'nin kurulması hedeflenen projeyi anlatan MTSO Başkanı Aşut, projenin önemli hedeflerinden birisinin de bölgesel iş birliği olduğunu ifade etti. Rekabet ortamında firmaların sürdürülebilir stratejik üstünlük sağlamalarının da zorlaştığına işaret eden Aşut, şöyle dedi:

"Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmış olan projeyle, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Adana Ticaret Odası çatıları altında kurulacak olan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezleri'nde, bölgemizin kalkınmasını destekleyecek ve firmalarımızın uluslararası alanda rekabet edilebilirliğini sağlayacak yeni nesil ticari bilgi üretilecektir."

RAKİPLERİN DETAY BİLGİLERİ ELDE EDİLECEK

Amaçlarının hiper rekabet ortamında, ticari bilgi ve istihbaratın sağladığı tüm avantajları bölgede yer alan firmaların hizmetine sunmak olduğunu kaydeden Aşut, proje ile firmaların, dünya, kıta ve ülke bazında fiili potansiyel müşterilerinin ve tüm rakiplerinin detay bilgilerini elde edebileceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ürettiğimiz ürünü veya satmak için belirlediğimiz hedef ülkelerdeki hedef rakiplerimizin detay analizi yapılacak ve böylece pazarda ürünümüz için doğru konumlandırmayı yapabileceğiz. Firmalarımız GTİP ve SIC ürün kodları ile ürün bazında, hedef pazar tespitini bu merkezlere yaptıracak, o ülkedeki hedef müşterilerimiz ile ilgili ihtiyaç duyduğumuz tüm verilere ulaşabileceğiz. Ulusal ve uluslararası kredilerin ve hibe fonlarının takibi ve kamuoyu ile paylaşılması, yine proje kapsamında kurulacak olan bu merkezler tarafından yürütülecek."

FİRMALAR AVANTAJLI KONUMA GETİRİLECEK

Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe ise, projeyle birlikte bölgede ticaret ve üretim yapan firmaların dış alım ve satımlarındaki bilgilere ulaşabileceğini kaydederek şunları söyledi:

"Karşı firmaların hangi ölçüde üretim yaptıklarını, onların hangi ölçüde ithalat yaptıklarını, ihracat yaptıklarını ve onların hangi rejimde ithalat ve ihracat yaptıklarını bir veri tabanı oluşturmak lazım. İthalatınızı ihracatınızı geliştirmek, avantajlı ticaret yapmak için bu verilere ulaşmanız gerekir. bu proje ile bir veri tabanı oluşturmuş oluyoruz ve bölgemizde sürekli üretim yapan ticaret yapan firmalarımızı bu bilgiyle karşılaştırıyoruz ve avantajlı konuma getirmek istiyoruz." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerafettin Aşut Çukurova Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title