Haberler

Çukurova Sterilisazyon Dezenfektasyon Günleri

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Çukurova Sterilizasyon Dezenfektasyon Günleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu" yapıldı.

Park Zirve Tesislerinde yapılan sempozyumda, konusunda Türkiye'nin önemli uzmanları gerçekleştirilen oturumlarla katılımcıları bilgilendirdi. Katlımın yoğun olduğu sempozyumda sterilizasyon ve dezenfektasyon konusunda nelerin doğru yapılması gerektiği çeşitli sunumlarla anlatıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, günümüzde hastane koşullarında enfeksiyon ile mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizdi. Taşova, enfeksiyonla mücadele konusunun başında ise sterilizasyon ve dezenfektasyonun öneminin ön plana çıktığını dile getirdi. Yapılacak doğru çalışmalarla hastane enfeksiyonları riskinin en aza indirilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Taşova bu tür sempozyumlarında son derece faydalı olduğunun altını çizdi.

Taşova, sempozyuma şehir dışından katılan tüm katılımcılara da ayrıca teşekkür ederek, sempozyum sonunda buradan çok önemli bilgilerle ayrılacaklarına inandığını belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Türkiye Taşova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title