Haberler

Çukurova Giad Başkanı Sakarya'dan "Marka Kent" Çıkışı

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın marka kent olmasına yönelik çalışmaları birkaç kişinin tekeline aldığını, bu kişilerin sırf kendi PR'ları için sürece başka kurumların girmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

Marka kent çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yürütülen faaliyetlerin son derece dar kapsamlı, eksik ve yanlış olduğunu söyledi. Sakarya, Adana'nın marka kent olma yolunda ilerlemesinin önem büyük arz ettiğini, ancak bu ilerlemenin bir kaç kişinin ya da akademisyenin tekelinde olmaması gerektiğini dile getirdi.

ADANA MARKASINI DEĞİL KENDİ PR'LARI DÜŞÜNÜYORLAR

Marka kent sürecine tüm Adana'nın katılması ve el birliği ile yönetmesi gerektiğininun altını çizen Sakarya, "Ancak kentimizde bu süreç bir kaç sahsın ve akademisyenin tekeli olmuştur. Bu tekel, kendi PRlari için surece başka kurumların girmesinden rahatsız olmaktadır. Katkı koymak isteyenlerin karsısına yerel medyaya gönderdikleri haberler ve röportajlarla 'alanıma girme burası bizim' mesajı verilmektedir" diye konuştu.

Adana için yapılan her çalışmanın değerli olduğunu, gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Sakarya, çalışmaların eyleme dökülmesinin şart olduğunu ifade etti. Oturup çalışma yapmayla, kitap yapmayla, verimsiz, sözden öte gitmeyen toplantılarla bu işin de sürecin de yürümeyeceğini anlatan Başkan Sakarya, şöyle devam etti:

"Aksiyon yapacak, reel faaliyetler ortaya koyacak bir yapı oluşturmak lazımdır. Ancak bunu istemezler. Çünkü süreç şahıslardan çıkar. Biz Çukurova GİAD olarak konuyla ilgili ciddi bir çalışma içine girdik. Ancak girer girmez birileri gazetelere röportajlar vererek, röportajların içinde bizlere de gönderme yaparak derneğimizin çalışmasına ket vurmaya çalışmıştır. Bu süreç kimsenin malı değildir. Yaptıkları çalışmalarla Adana'nın marka kent olmasını Sağlık Turizmi derneğine yıkmışlardır. Doğrudur Adana sağlık turizminde önemli bir merkez olabilir ancak bu kent bu şekilde marka olamaz. Eğer Turizm üzerinden bir çalışma yürüyecekse Bu Adana'nın tarihi ve coğrafi konumu üzerinden olmalıdır."

ADANA'NIN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMAYI BEKLİYOR ARKEOLOJİ BÖLÜMÜMÜZ BATMAN'DA ÇALIŞIYOR

Adana'da turizmi şaha kaldıracak tarihi bir geçmiş olduğunu kaydeden Sakarya, ancak bu tarihin bir türlü gün yüzüne çıkarılmadığına dikkat çekti. Bunun için uzun, zor ve emek isteyen bir süreç gerektiğini anlatan Dernek Başkanı Sakarya, şunları söyledi:

"Tarihini çıkarıp turizm merkezi olmuş yerlerde çok güçlü arkeoloji bölümleri vardır. Roma bu konuda örnektir. Roma da yapılan çalışmalarda güçlü bir bölüm ve bu bolumun öğrencileri yer almışlar. Geçen 10 yıllar içinde tarih yeryüzüne çıkmıştır. Bizim de Ç.Ü. bünyesinde bir arkeoloji bölümümüz var. Ancak kadro olarak böylesi bir operasyon için yeterli değil. Önce bölümün böyle bir çalışma için güçlenmesi, kaynak yaratılması ve gelen öğrencilerin bu çalışmalar içerisinde yetişmesi gerekir. Ayrıca Çukurova Üniversitesi bünyesindeki bu bölümümüz gücünün yarısını Adana yerine Batman'daki kazılara harcamaktadır. Bu da bence üzücüdür. Önce elimizdekileri bilelim, envanteri yapalım, yolu çizelim, hep beraber yürüyelim. Gözünün önündeki aksaklığı görmeyenler süreç yönetmeye, surecin tekeli olmaya kalkmasın. Memleket sahipsiz değil. Biz Çukurova GİAD olarak her alanda memleketimizin sahiplerindeniz."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTE'NE ÇAĞRI

Adana'nın marka kent olma yönünde efektif yürümesi için Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi'ne çok önemli görev düştüğünü vurgulayan Ömer Faruk Sakarya, bu konuda da önerilerini şöyle sıraladı:

"Büyükşehir Belediyesi bünyesine bir ofis kurulmalıdır. Bu ofiste kentli de marka kent bilinci oluşturacak çalışmalar ve aksiyonlar planlanmalıdır. Bu ofis ayni zamanda STK larla beraber çalışarak gerekirse görevler vererek marka kent yolunda ulusal bazda çalışmalar yapmalıdır. Yapılacak bu çalışmalarla tüm yurtta Marka Kent Adana algısı güçlendirilmeli, Adana markasını yüceltecek çalışmalar yapılmalıdır. Bu ofisle beraber Ç.Ü. bünyesinde bir marka merkezi kurulmalı, bu merkez sadece Adana değil, tüm ülke hatta tüm dünya için çalışmalıdır. Üniversite bünyesinde kurulacak merkez Adana dışında marka olmak isteyen her kente hizmet satacak böylece uluslararası bir yer edinecektir. Büyükşehir bünyesindeki ofis ve Çukurova Üniversitesi bünyesindeki merkez el ele akademik çalışmalarla Adana'ya marka kent yolunda önemli ivme kazandıracaktır. Mevcut rektörümüzün ve büyükşehir belediye başkanımızın bu konuda büyük katkı koyacak vizyon sahibi yöneticiler olduklarını biliyorum. Umarım kısa surede bu konuyu ele alır ve bahsettiğim veya kendi belirledikleri farklı yapıları hayata geçirirler." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Sakarya Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title