Haberler

Çukurova'da Yaşar Kemal Anısına Kitap

Yaşamını yitiren usta yazar Yaşar Kemal'in anısına, memleketi Çukurova'da sanatı ve yaşamını konu alan bir kitap hazırlandı.

Yaşamını yitiren usta yazar Yaşar Kemal'in anısına, memleketi Çukurova'da sanatı ve yaşamını konu alan bir kitap hazırlandı.

Büyük yazar Yaşar Kemal'e, memleketi Çukurova'da bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) kapsamında 'Çukurova Ödülü' verilmesi kararlaştırılmıştı. UÇSG'nin düzenleyicisi Çukurova Sanat Girişimi (ÇSG) adına Çetin Yiğenoğlu, Mehmet Karasu, Saadet Bilir'den oluşan Seçici Kurul, ödülün 18 Mart 2015'te Adana'da düzenlenecek törenle sunulacağını duyurmuştu.

UÇSG kapsamında, usta yazarın sanatı ve yaşamını konu alan 298 sayfalık bir de kitap hazırlandı. 'Şiirlerle Yaşar Kemal' ve 'Fotoğraflarıyla Yaşar Kemal' bölümlerinin yer aldığı kitabın sunu yazısını Çetin Yiğenoğlu kaleme alırken, Adana Koleji'nin sponsorluğunda hazırlanan kitapta, usta yazarın 20 fotoğrafına da yer verildi. UÇSG kapsamında dağıtılacak olan kitapta, 27 kişinin de Yaşar Kemal'e ilişkin yazıları bulunuyor. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Yiğenoğlu Yaşar Kemal Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title