Haberler

Çukurova'da Patates Hasadı Başladı

Patates fiyatlarının yükselmesiyle gözlerin çevrildiği Çukurova'da patates hasadı gecikmeli de olsa başladı.

Patates fiyatlarının yükselmesiyle gözlerin çevrildiği Çukurova'da patates hasadı gecikmeli de olsa başladı.

Mevsim normallerinde Çukurova'da nisan ayı ortasında başlayan patates hasadı, bu yıl aşırı yağış nedeniyle gecikmeli başladı. Toprağın kurumasını bekleyen üreticiler, sıcaklıkların artmasıyla birlikte tarlalardaki ürünlerini toplamaya başladı. Traktörlerin toprak altından yüzeye çıkardığı patatesler, tarım işçilerince önce kovalara, sonra çuvallara doldurularak kamyonlara yükleniyor.

Bu yıl patates hasadının yağış nedeniyle geciktiğini, ancak pazardaki aşırı fiyat artışının kendilerinden kaynaklanmadığını ifade eden üreticiler, ilk hasatla birlikte tarlada patatesin kilogramının 2 lira olduğunu ve her geçen gün bu fiyatın düşeceğini belirttiler.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ise Çukurova'da 60 bin dekar alana patates ekimi yapıldığını ifade ederek, "Bu alanlardan bu yıl 200-250 bin ton civarında ürün elde etmeyi planlıyoruz. Yağışlar nedeniyle hasatta kısa süreli bir gecikme yaşandı. Ancak artık hasat başladı. Mayıs ayıyla birlikte vatandaşlarımız daha ucuz ve taze patates alabilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çukurova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title