Haberler

Çukurcuma'yı Ön Plana Çıkaran Bir Düşüncemiz Var

Güncelleme:

Beyoğlu'nun Kültür - Sanat hayatına antikanın kokusunu ve renklerini katan Antika Festivali 03-08 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu Tepebaşı'nda başladı.

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İnsanlar artık el emeği göz nuru, insanın ruhundan çıkan objeyi arıyor. Altın Eller, Sahaflar ve Antika festivalleri doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi, insanın kaybettiği bu özelliklerini arayıp bulabileceği yerde görüldüğü üzere Beyoğlu bölgesidir," dedi.

İstanbul'un her tarafından 36 antikacının yer aldığı, her gün Saat 15.00-16.00 arası bir söyleşi, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak, gomalak işlerinin canlı uygulamaları ve 17.00-19.00 arası Mezat'ın yapılacağı Antika Festivali Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla Tepebaşı'nda başladı.

Etkinlik koordine eden Yapımcı-Yönetmen Mehmet Taşdiken, yaptığı konuşmada "Beyoğlu şu an bir kültür başkenti konumundadır. Bu festival sayesinde antikanın demode bir uğraş olmadığı ortaya çıkaracağız. Beyoğlu Belediyesi'ni Kültür Sanat adına yaptığı etkinliklerin daima fahri destekçisiyim. Kültüre sanata verdiği destekten dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ediyorum," dedi.

"İNSAN EL EMEĞİ GÖZ NURU İNSANIN RUHUNDAN ÇIKAN OBJEYİ ARIYOR "

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sanayileşmenin insanlara kattıklarından bahsederek, "sanayileşmeyle elle bir ayda ya da iki ayda yapılan işi, makinelerin icadıyla beraber binlerce milyonlarca yapılmaya başlandı. Sanayileşmenin bize getirdikleri bunlar ama götürdükleri de var. İşin ruhu dediğimiz insanın dokunduğu el emeği göz nuru elinden kendi tezgâhından çıkardığı, ruh kattığı nefesinden üflediği bu özel objeler özel ürünler özel imalatlar kalktı. İşte insan bunları el emeği göz nuru insanın ruhundan çıkan objeyi arıyor." şeklinde konuştu.

Demircan, Beyoğlu Belediyesi'nin gereken değeri bulamamış sanat dallarının destekçisi olduğunu vurgulayarak "Altın Eller, Sahaflar ve Antika festivalleri doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi insanın kaybettiği bu özelliklerini arayıp bulabileceği yerde görüldüğü üzere Beyoğlu bölgesidir. En önemlisi de bu tür etkinlikler Beyoğlu'na yakışıyor, Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan güzellikler de bunlardır."dedi.

"BEYOĞLU VE ÇUKURCUMA KELİMESİNİ YAN YANA GETİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ"

Demircan, konuşmasının devamında Beyoğlu'nda geçen 10 yılda gerçekten çok güzel bir mesafe aldıklarından bahsederek,"Tarihi binalarımızın tek tek restorasyonu yapıldı. Hepsi gün ışığına çıktı. Belediye başkanlık binamız da öyle yakında açılacak olan Emek Sineması da. Bu festivalden yola çıkarak Beyoğlu cümlesiyle Çukurcuma kelimesini yan yana getirmekte bizim görevimizdir. Çünkü bilen biliyor, gidip geziyor ama bilmeyene Beyoğlu'nda olduğunu hissettirmeli. Çukurcuma'yı ön plana çıkaran bir düşüncemiz var. Hedefimiz senede böyle bir etkinlik yapmaya devam ederken belirli periyotlarda mini festivaller yapıp oradaki esnafı destekleyerek İstanbul'un ayağını buraya alıştırmaktır," dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan İstanbul Tepebaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title