Haberler

Çukurca ve Yüksekova'da Nevruz Kutlandı

Çukurca ve Yüksekova'da nevruz kutlandı Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde, HDP ve DBP tarafından düzenlenen etkinliklere nevruz coşkuyla kutlandı.

Çukurca ve Yüksekova'da nevruz kutlandı

Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde, HDP ve DBP tarafından düzenlenen etkinliklere nevruz coşkuyla kutlandı.

Çukurca'daki nevruz Cumhuriyet Mahallesi'ndeki boş bir alanda gerçekleştirildi. Kutlama alanına tertip komitesi tarafından Abdullah Öcalan posterleri HDP ve DBP bayrakları asıldı. Kutlamalarda konuşan Çukurca Belediyesi Başkanı DBP'li Servet Tunç, Abdullah Öcalan'ın halkların kardeşliği için yıllardır mücadele ettiğini belirterek, "Kardeşler ayrı yaşayamaz. Bizler bunun mücadelesini verdik. Demokratik bir yaşam için mücadele verdik ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. 7 Haziran seçimleri bizim için çok önemli. Önümüzdeki seçimlerde de baraj sorunumuz yok. Bizler halk olarak bu barajları yok edip mücadeleyi zirveye çıkaracağız" dedi.

Kutlamalar yerel sanatçıların konserleri ilçede düzenlenen nevruz futbol turnuvasında dereceye giren futbolculara hediye verilmesiyle son buldu.

YÜKSEKOVA'DA 40 BİN KİŞİ KATILDI

Yüksekova'da eski toprak sahada yapılan kutlamalara büyük ilgi gösterildi. HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Esat Canan ve DBP'li bölge belediye başkanlarının da aralarına bulunduğu yaklaşık 40 bin kişi nevruz alanını doldurdu. Burada HDP Van Milletvekili Özdal Üçer konuşma yaptı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Milletvekili Üçer, "Kürtlerin bir cümlesi var 'İsmimiz düşeceğine göbeğimiz düşsün' diyor. Erdoğan göbeğini düşürdü. İsmini düşürdü. Hala sultanlıktan bahsediyor. Padişah olmak istiyor. Sen saray yapacaksın 1000 odalı olacak ama Kürt- Tük evsiz barınaksız kalacak. Erdoğan'ın umurunda değil. Türkiye'de bütün halklar AKP'nin saltanatı önünde özgürlük haykırışlarını yükseltecek" dedi.

'PARTİ OLARAK SEÇİME GİRMEMİZDEN KORKTULAR'

HDP'nin parti olarak seçimlere girmesinden diğer siyasi partilerin korktuğunu söyleyen Milletvekili Üçer, "Bugün özgürlük isten halklar HDP çatısı altında toplanmıştır. Yan yana gelmişlerdir. Bu iş olacak diye onlar korkuyorlar. HDP adı atında seçimlere gireceğimizi söylediğimizde korktular. Yükselmemiz 2015 seçimine bağlı. Çalışmalarımızı yapacağız. Sadece Kürdistan da değil Türkiye'nin dört bir parçasında çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

Kutlamalar nevruz ateşinin yakılması ve konserlerle son buldu.

Serdar KARA- Yaşar KAPLAN/ÇUKURCA, YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yüksekova Hakkari Çukurca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (1)

zilan güneş:

cukurcanın nevrozu süperrrrrrrrrr

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title