Haberler

Çukurca'daki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan sözleşmeli er Emre Şahin'in cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Çukurca'nın Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Şahin'in (20) cenazesi, Van'daki törenin ardından askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanı'na, buradan da karayoluyla Çorum merkeze bağlı Abdalata köyüne getirildi.

Babaevi önünde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Abdalata Köyü Camisi önündeki meydana götürüldü. Şehidin babası Abdullah ve annesi Zekiye Şahin ile kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün, Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Emre Şahin Çukurca Çorum PKK Güncel Haberler

title