Haberler

Çukurca'da Karakola Saldırı: 8 Şehit

Güncelleme:

Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu, 14 PKK'lı da öldürüldü.

Hakkari- Çukurca karolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Geçimli jandarma karakoluna saat 23.00 sıralarında bir grup PKK'lı 3 ayrı koldan roketler ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Bu sırada kamyonetle jandarma karakoluna doğru gitmeye çalışırken fark edilen bir grup PKK'lı ile bölgede bulunan asker ve köy korucuları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ve 2 köy korucusu şehit oldu, 15 asker ile çatışma sırasında karakola yakın evlerde oturan 6 sivil yaralandı.

Saldırıda; Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu şehit oldu.

Bir kadın terörist de Nizamiye kapısı önünde intihar eyleminde bulundu. Üzerindeki bombayı patlatan eylemci parçalanarak öldü.

Yaralılar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken bölgeye takviye birlikler gönderildi. Kobra helikopterlerle teröristlerin kaçış noktaları ateş altına alındı. Devam eden çatışmalarda 14 terörist öldürüldü.

Geçimli karakoluna saldırının gerçekleştiği saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eşzamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valiliği, etkisiz hale getirilen 14 teröristle birlikte 11 adet kalaşnikof tüfek ve 1 adet RPG7 roket atarın ele geçirildiğini de bildirdi.

ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan güvenlik güçlerinin isimleri ve fotoğraflarıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in başsağlığı mesajına yer verildi. İnternet sitesindeki açıklamada, şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun fotoğraflarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in şu başsağlığı mesajı yer aldı:

"Silah arkadaşlarımız 4 Ağustos 2012 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

İLK TEPKİ, GÜL'DEN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırıya ilişkin ilk yorumunu Twitter'dan yaptı. Gül, Twitter mesajında "Terör örgütü bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girmişti. Buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerimiz ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdi. Maalesef yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"PKK TECAVÜZ VE SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR"

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da "Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Annesi Sevdiye Arınç ve yitirdiği diğer yakınları için Manisa Sultan Camii'nde okuttuğu mevlitten çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, şu değerlendirmede bulundu:

"Maalesef Hakkari bölgesinde, Şemdinli kırsalında, bazı bölgelerde devam eden çatışmalar var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafaa ediyorlar. Onlara, Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor. Umarım ki şehitlerimizin artık bundan sonra acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz. Milletimiz bu mücadelede azim ve kararlılığını devam ettiriyor, biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz, üzüntülüyüz"

"TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ PRANGA ÇIKACAK"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da şunları söyledi:

"Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemiz bütün boyutları ile sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güenlik boyutu olarak hiçir şeyi ihmal etmiyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Türkiyenin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, ona inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek Ramazan gününde, kolay değil"

Kaynak: Güncel

Yaşar Karadağ Bülent Arınç Hakkari Çukurca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title