Haberler

Çukurca'da İlk Uzman Doktorlar Göreve Başladı

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde hizmete açılan devlet hastanesinde yeni uzman doktorların göreve başlamasıyla ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesi arttı.

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde hizmete açılan devlet hastanesinde yeni uzman doktorların göreve başlamasıyla ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesi arttı.

Daha önce en küçük rahatsızlıklarında bile ilçe dışına gitmek zorunda kalan vatandaşlar, yeni doktorların yanı sıra gelişmiş tıbbi cihazların da hastaneye gelmesiyle artık daha kaliteli sağlık hizmeti alabiliyor.

Çukurca Devlet Hastanesi Başhekimi ve Dahiliye Uzmanı Doktor Mehmet Sıddık Kartal, dahiliye uzmanı, aile hekimi, 2 diş hekimi, 3 pratisyen doktor ve 17 hemşirenin ilçe halkına hizmet verdiğini söyledi.

21 yataklı hastanenin laboratuvarının da yeterli donanıma sahip olduğunu belirten Kartal, ilçe halkına en iyi sağlık hizmetini vermek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Kartal, geçen yılın haziran ayında Çukurca'ya atandığında aklında bir çok soru işaretinin olduğun ancak şimdi hepsini geride bıraktığını anımsatarak şöyle konuştu:

"Buraların dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim bu kanıya varmamıza Çukurca halkının yakın ilgisi, sevgisi ve saygısı etkili oldu. Ayrıca Kaymakamımız Mehmet Mut'a şükran borçluyuz. Hastanemizin olanakları gün geçtikçe artıyor ve genel sekreterliğimizin yardımlarıyla daha konforlu hale geliyor. Tüm samimiyetimle dile getirmek istiyorum. Hekim arkadaşlarım buraya gelip çalıştıklarında, gitmek akıllarına gelmeyecektir. Bizler burada mutluyuz, görevimizi başarı ile yerine getirmeye çalışıyoruz."

Yaklaşık 6 ay önce hastaneye atanan İzmirli Diş Hekimi İrem Yağlı, devlet memurluğu döneminde ilk görev yerinin Hakkari olduğunu, Çukurca'da da yakın ilgiyle karşılandığını belirtti.

Yağlı ayrıca, "Ben de herkes gibi ön yargılarla gelmiştim. Ancak burada keyfimiz yerinde. Çalıştığımız kurum çok güzel. Buraya gelecek meslektaşlarıma sesleniyorum. Hiç çekinmeden gelip burada görev yapabilirler. Halk çok iyi, insanlar birbirleriyle sevgiyle kucaklaşıyor. Burada birbirine küs olan insan görmedim. Bu insanların ne kadar cana yakın olduğunu gösteriyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Çukurca Kartal Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title