Haberler

Cudi Dağı Üç Gündür Aralıksız Yanıyor

Güncelleme:

Cudi Dağı'ndaki ormanlık alandaki yangın üçüncü gününde devam ederken, HDP'li Yüksekdağ, Twitter hesabından "Bayram ettiniz mi şimdi? Başınız göğe erdi mi?" diye sordu.

Şırnak'taki Cudi Dağı eteklerinde iki gün önce başlayan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından bazı kesimlerde kontrol altına alınsa da söndürülemedi. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, yangının büyümemesi ve yerleşim alanlarına sıçramaması için iş makineleri ile hendekler kazılıyor.

DAĞIN ZİRVESİNE DOĞRU İLERLİYOR

Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın karşısındaki Cudi Dağı'nın Silopi tarafında, iki gün önce belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Silopi'nin Görümlü Köyü'nün üst tarafında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek dağın zirvesine doğru ilerledi. Cudi Dağı'ndaki Aksu Köyü çevresinde yoğunlaşan yangına köylülerin yanısıra Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti.

EKİPLER ARALIKSIZ MÜDAHALE EDİYOR

Ekiplerin aralıksız 3 vardiya halinde müdahale ettiği yangın, Görümlü köyü kesiminde dün büyük oranda kontrol alınırken Aksu köyü çevresindeki söndürme çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi. Yangının yer yer kontrol altına alınmasına rağmen aşırı sıcakların da etkisiyle tekrar başladığı belirtildi. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya başladı.

"MÜTHİŞ ŞEKİLDE HIZLI GELDİ"

Aksu köyü Muhtarı Pitrus Karatay, yangının dün kontrol altına alındığını ancak köyün aşağı kısmına sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangının köylerine ulaştığını söyledi. Aksu, "Yangın dağın aşağı kesiminden müthiş şekilde hızlı geldi ve evlerin etrafını sardı. Binlerce fidanımız vardı. Binlerce liralık kerestemiz yandı, malzememiz yandı. Hayvanlarımız ve arılarımız zarar gördü." dedi.

Yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya devam ediyor.

FİGEN YÜKSEKDAĞ İSYAN ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da orman yangınıyla ilgili Twitter hesabından "Bayram ettiniz mi şimdi, başınız göğe erdi mi?! Cudi'yi yangın yerine çevirenler, ormanlarımızın gücünü bilmezler." diye yazdı.

Yangında şu ana kadar 5 bin meyve ağacının yandığı, çok sayıda canlının da hayatını kaybettiği belirtiliyor.





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Twitter Şırnak Cudi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (963)

LolliklerMobil-IOS:

Oralarda sizin gibi pkk lıların dışında olan kimse yokki, silme sana oy verenler yakmıştır kim yakacak başka lolllik

203
7
yanıtYanıtla
Geri zekali kürtler:

Yanan üc be calilik madem cok seviyorsunuz gidin yardim edin asalaklar. Iki itfayci orda calilik söndürmeye calisiyor.

150
7
yanıtYanıtla
şırnak73:

Yiyorsa gel doguda konuş şerefsiz

yanıt2
yanıt3
25 erzurumlu:

şaka maka ama bu hdp liler çok hakikatli insan bundan sonra oyumu ayrım yapmadan hdp ye vercem dürüst insanlar

94
51
yanıtYanıtla
son adam:

ey turkler biraz mert olun allahin ormanindan ne istiyorsunuz eyer biraz erkekseniz gidin pkk le catisin niye ormanlari yakiyorsunuz

67
47
yanıtYanıtla
HAHAHA:

Allahım Beyın Vermıs Bu zevzek burda beynı kullanmamış

yanıt2
yanıt0
ne utanmaz insanlarsınız ya:

bunu da mı türklere mal ettiniz ırkçı, faşistler. böyle zırvalayacağına git ekiplere yardım et. gerçi senin gibi hainler sırf türk, kürt kargaşası çıksın diye kendiniz yapmıştır. sizin gibi hainlerden herşey beklenir.

yanıt1
yanıt0
Feryat Figen:

Ulan alayınız gerila olsa ne yazar lan?? ite köpeğe barış yok, merhamet de yok bundan sonra.

97
6
yanıtYanıtla
komünist:

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum söz konusu Kürtler oldumu Türkiyede ''SAĞ SOL OLUYOR TEK YOL'' cudide tc devleti ormanlık alanları ateşe vermiş iki gündür herhangi bir müdahalede etmiyor. şimdi soruyorum size nerde o gezi devrimcileri nerde o sosyalist halkların kardeşliği

13
89
yanıtYanıtla
JUYRF:

DEFOL

yanıt1
yanıt0
Tüm 963 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title