Haberler

Cudi Dağı'nın Bir Tarafında Kış, Diğer Tarafında Bahar Mevsimi Yaşanıyor

Şırnak'ta bu sabah kar yağmasına rağmen, kent merkezinin karşısında bulunan Cudi Dağı'nın diğer tarafındaki Silopi İlçesi'nde bahar havasını görenler, bağ budayıp, tarla sürdü ve piknik yaptı.

Şırnak merkezde bu sabah kent merkezi ve yüksek kesimdeki köylerinde etkili olan kar yağışı, her tarafın beyaz örtü ile kaplanmasına neden oldu. Merkeze bağlı Balveren Beldesi'nde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken bazı kişiler, kar ile kaplanan araçlarını temizledi.

Şırnak, Cizre ve Silopi İlçeleri arasında bulunan ve yıllarca şiddetli çatışmaların çıktığı  Cudi Dağı'nın diğer tarafındaki Silopili İlçesi tarafında yaşayanlar bağ ve bahçelerine giderek yaza hazırlık çalışması başlattı. Bağdaki dalları budayan Silopililer, tarlalarını sürerek, beraberinde götürdükleri eş ve çocukları ile birlikte piknik yaptı.

Cudi Dağı eteklerinde bulunan Silopi'ye bağlı Başak Köyü sakinleri 'Çözüm süreci' ile birlikte bağ, bostan ve tarlalarını ekmeye başladıklarını anlattı. Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenerek tarlalarını süren köylüler, huzur ortamının bu şekilde devam etmesi temennisinde bulundu. Köylüler, köye dönüş için yol, su ve elektrik gibi altyapı hizmetlerinin tamamlanmasını istedi.

Ağrı'nın Tendürek Dağı'ndaki son olaydan endişe ettiklerini belirten ilçe sakinleri 'Çözüm sürecinin' olumlu sonuçlanmasını diledi. Cudi Dağı eteklerinde piknik yapmaktan ve hayvanlarını gütmkten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sait Olcar, "Bunun devam etmesini istiyorum. Devletten, hükümetten bu çözüm sürecini biran önce sonuçlandırmasını istiyoruz. Millet artık bıktı. Çatışmalı süreci, kanın dökülmesini, savaşın taraftarı kim olabilir ki. Hiç kimse istemez. Şu anda bir engel yok. Huzurluyuz, mutluyuz. Gençlerimiz müziğini açmış ateşini yakmış, etini getirmiş, ailesi ile pikniğe gelmiş. Bunun devam etmesini istiyoruz" dedi.

Başak Köyü'nden Sekvan Bilen ise, Ağrı'da yaşananlardan dolayı endişeli olduğunu belirterek, "Barış süreci ile beraber bölgemizde, coğrafyamızda huzurlu bir ortam oluştu. İnsanlar köylerine yavaş yavaş tam anlamıyla olmasa da dönmeye başladılar. Tarım yaparak bağlarını, bostanlarını ekmeye başladı. Tendürek'te gelişen olay gerçekten üzücüydü. Taraflar daha özenli ve dikkatli olmak zorundalar. Çünkü arkada bekleyen milyonlar var. Bu durumları yakından takip eden insanlar var. Yaklaşan seçimle beraber siyasi partiler bu durumu oy çıkarlarına kesinlikle alet etmemelidir. Böyle bir durum insani bir durum olmaz" diye konuştu.

Cudi Dağı eteklerinde bulunan Başak Köyü'nde doğduğunu belirten Mehmet Bilen de, köydeki altyapı eksikliklerinin tamamlanmasını istedi. - Silopişırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balveren Şırnak Silopi Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title