Haberler

Cudi Dağı'ndan PKK Sığınağında 1 Terörist Cesedi Bulundu

ŞIRNAK'ta güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda, sığınaklarda bir teröristin cesedi bulundu, silah ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

ŞIRNAK'ta güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda, sığınaklarda bir teröristin cesedi bulundu, silah ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma, polis ve güvenlik korucusunun yanı sıra bir jandarma komando taburunun da da yer aldığı, 'Şehit Uzman Jandarma I. Kademe Çavuş Bayram Tekin (Doğan 2017-8) Operasyonu'  kapsamında, Şırnak'a bağlı Cudi Dağı- Alınmış bölgesinde PKK'ya ait 11 sığınak saptandı. Sığınaklarda yapılan aramalarda bir teröristin toprağa gömülü cesedi, ile silah ve patlayıcılar bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:

"Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nce, 26 Mart 2017 tarihinde Cudi Dağı-Anılmış bölgesinde bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 2 adet araç saklandığı, aynı bölgede 30 adet tüp içerisine tuzaklanmış bomba olduğu ve bölgede 4-5 kişilik bölücü terör örgüt mensubunun bulunduğu istihbar edilmiştir. Alınan istihbarat neticesinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emir-komutasında, bölgede bulunduğu istihbar edilen araç ile el yapımı patlayıcı malzemelerini ele geçirmek ve bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, 27-29 Mart 2017 tarihleri arasında Cudi Dağı-Anılmış bölgesinde Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Güvenlik Korucuları ve takviyeli bir Jandarma Komado Taburu ile operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyonda Anılmış mevkiinde bölücü terör örgütüne ait toplam 11 adet sığınak/mağara imha edilmiş olup, bölgede icra edilen temas araması faaliyetinde yarısı toprağa gömülü vaziyette 1 ceset, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 4 adet roket mühimmatı, 154 kilo amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif miktarda tüp/düzenek ile çok sayıda ilaç, yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Cudi PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title