Haberler

Çubuklu Öğrencilere Geri Dönüşüm Dersi

Ankara’nın Çubuk İlçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, ilköğretim öğrencilerine çevre sağlığının korunması ve geri dönüşüm hakkında seminer verildi.

Ankara'nın Çubuk İlçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, ilköğretim öğrencilerine çevre sağlığının korunması ve geri dönüşüm hakkında seminer verildi.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından anaokulu, ilkokul ve ortaokulu öğrencilerine çevre sağlığının korunması konusunda seminer verildi.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş ve TÜKÇEV Kurumsal İletişim Yöneticisi Nazlı Pınar Aygündüz'ün katılımıyla anaokulu, ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen seminerlerde öğrencilere 'Ambalaj atıkları ve kaynağında geri dönüşümün önemi' aktarılıyor.

Bu güne kadar tonlarca atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandıran ve örnek geri dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Çubuk Belediyesi geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara da aşılamaya başladı.

Atatürk İlköğretimi ve Yükselen Kolejindeki anaokulu öğrencilerinden başlayan seminerlerin ilçedeki tüm okullarda yapılacağını söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, seminerlerin sinevizyon ve piyes gösterileriyle desteklendiğini belirtti.

TÜKÇEV Kurumsal İletişim Yöneticisi Aygündüz ise bitkisel yağ atıklarının, pil ve akülerin, ambalaj atıklarının ve elektronik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanması gerektiğini, bu atıkların geri dönüşüm yoluyla hem kirliliğinin önleneceğini, hem de ekonomik değer kazandırılacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Çubuk Belediyesi Ahmet Bektaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title