Haberler

Çubuk'ta Zabıta Denetimleri

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geçen yıl bin 392 şikayeti sonuçlandırırken, ilçedeki işletmelere yönelik insan sağlığı ve çevre kirliliği konuları başta olmak üzere bin 521 denetim gerçekleştirdi.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geçen yıl bin 392 şikayeti sonuçlandırırken, ilçedeki işletmelere yönelik insan sağlığı ve çevre kirliliği konuları başta olmak üzere bin 521 denetim gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü olarak bin 396 şikayet aldıklarını ve bunlardan bin 392'isini sonuçlandırdıklarını söyleyen Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Ekiplerimiz gelen şikayetlerin değerlendirilmesinin yanında, ilçemizdeki işletmelere yönelik bin 521 denetim gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmalar kapsamında seyyar satıcılık yapılmasının önlenmesi amacı ile 17 kişiye toplamda bin 596 TL para cezası uygulandı. Gelen şikayetleri değerlendiren ekipler 114 kaçak yapı tespiti yaparken, kaldırım ve yol işgalinin önlemesine yönelik bin 293 denetimde 58 kişiye 10 bin 174 TL para cezası uygulandı.

Çevre kirliliği, çöp atım, izinsiz hafriyat dökümü gibi denetimlerde tespit edilen 105 kişiye 27 bin 755 TL para cezası verildi. Gıda üretimi ve satışı yapan 41 işletme sahibine 14 bin 562 TL para cezası uygulanırken, 6 iş yerinin faaliyeti sonlandırılarak işletme mühürlenmiştir.

Ankara Valiliği Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan karar sonucunda hayvancılığın yasaklandığı 7 mahallede 1 kanatlı ve 72 büyükbaş hayvan çiftliğindeki denetimlerde, 33'ünün faaliyetlerini durdurma yönünde tebliğ yapılıp, 14 işletme mühürlendi, 14 işletmenin yıkıldığı tespit edildi. Ayrıca 12 işletmeye ise ilgili mahkemelerden almış oldukları yürütmeyi durdurma kararı gereği işlem yapılamamıştır.

İlçe genelinde 234 adet teraziye damgalama işlemi yapılırken, 4 milyon 110 TL harç bedeli alınmıştır. El ilanı dağıtımı için müracaat eden 125 kişiden 43 bin 612 TL tahsil edilmiştir."

Esnaflara sadece ceza kesmediklerini ifade eden Karakuş, 8 işletmeye de göstermiş oldukları hijyen ve sağlık koşulları nedeni ile teşekkür belgesi verildiğini hatırlattı.

İlçede bir yılda 257 adet iş yeri ruhsatı verildiğini aktaran Karakuş, "203 adet sıhhi ruhsat, 16 adet ikinci sınıf gayri sıhhi ruhsat, 33 adet üçüncü sınıf gayri sıhhi ruhsat ve 5 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri ruhsatı verilmiştir. Bu ruhsatlardan 69 bin 101 TL harç bedeli alınarak belediyemize gelir elde edilmiştir." dedi.

Vatandaşların haklarının ve sağlıklarının korunmasının her şeyin önünde geldiğine işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da "Bu sene halk sağlığıyla oynayan ve bize ihbar edilen işletmelere göz açtırmadık. Bu iş yerlerimiz önce uyarıldı, uyarılara kulak asmayanlara ise işlem uygulandı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title