Haberler

Çubuk'ta Öğrencilerden "Enstrüman Şöleni"

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ortaokul öğrencileri tarafından Resim Sergisi ve Enstrüman Şöleni düzenlendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ortaokul öğrencileri tarafından Resim Sergisi ve Enstrüman Şöleni düzenlendi.

Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencileri, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde bu yıl ilk defa düzenlenen "Enstrüman Şöleni"yle izleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

Görsel sanatlar ve müzik öğretmenlerinin destekleriyle gerçekleştirilen programda, öğrenciler yaklaşık bir yıldır müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sergiledi. Müzik öğretmenleri önderliğinde, repertuarlarındaki eserleri solo keman ve piyano gibi enstrümanlar eşliğinde seslendiren öğrenciler, izleyicilerin beğenisini topladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Acehan, "Çubuk'tan ben büyük sanatkar, büyük müzisyenler ve resim sanatçıları çıkacağına inanıyorum." dedi.

Okul müdürü Engin Önal da bir yıl gibi kısa bir sürede öğrencilerden profesyonel bir orkestra kurulduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimizden Esin Bilgin ve Seda İskender Özdeş'e emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu an 26 öğrencimiz keman kursu alıyor, ancak bu sayıyı 50'iye çıkartmak istiyoruz. Amacımız Güzel Sanatlar lisesine inşallah öğrenciler yetiştirmek. Yine bugün açılışını yaptığımız sergide değişik çalışmalardan oluşan 300'den fazla eseri sergiliyoruz." diye konuştu.

Müzik öğretmeni Seda İskender Özdeş ise uzun çalışmanın meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, ders saatleri haricinde her gün 2 saat öğrencilerle çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Çubuk Belediyesi Tuncay Acehan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title