Haberler

Çubuk'ta Kampüse Fidan Dikildi

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencileri okul kampüsüne fidan dikti.

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencileri okul kampüsüne fidan dikti.

Çubuk'un Esenboğa Mahallesi'nde yapımı devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs alanında fidan dikme töreni yapıldı. Kampüs alanının ağaçlandırılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında yapılan iş birliği neticesinde yürütülecek ağaçlandırma çalışmasının ikinci etabında bölge halkı, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri fidan dikti.

Törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, bugüne kadar kampüs alanına 20 bin ağaç diktiklerini aktardı.  Ağaç dikme kampanyalarını, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin kampüsün inşaatının safhalarını göstermek ve kampüse ısınmalarını sağlamak amacıyla da çok önemsediklerini kaydeden Doğan, şunları söyledi:

"Her ağaçlandırma döneminde bu kampanyalarımız devam edecek. Yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarımızda da artık misafirlerimize plaket yerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi külliyesinde bir fidan dikiyoruz, onların adına onlarla ilgili bir sertifika da veriyoruz. Üniversite senatosu olarak böyle bir karar aldık. Bunu da ülkemizin yeşillendirmesi adına olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bu çalışma belki diğer üniversitelere de örnek olur diye düşünüyoruz. Şu anda burada ismini sayamayacağım 81 ülkeden öğrencimiz var. Sağ olsunlar kampüs alanımızı onlarla birlikte ağaçlandırıyoruz" diye konuştu.

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, amaçlarının 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise,  üniversitenin dikilen fidanlar gibi büyüyüp gelişmesini görmeyi çok arzuladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Ağaç dikiminin ardından törene katılanlara ekmek arası köfte ve köylüler tarafından hazırlanan gözleme ve ayran gibi ikram edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Acehan Metin Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title