Haberler

Çubuk'ta EKYS Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Ödülleri, sahiplerini buldu.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS) Ödülleri sahiplerini buldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, şube müdürleri ve okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Bozkurt, yaptığı konuşmada, insanları belirli kalıplara koyan yönetim anlayışların demode olduğunu belirterek ilçede 10 yıl önce milli eğitim müdürü olarak görev yaptığını hatırlattı. Bozkurt, şunları söyledi:

"Geçmişte emir komuta zincirleriyle konulan ve daha sonra insanların belirli standartların içerisinde yapacakları ve edilecekleri ile ilgili kurallar kurulmuş. Emir komuta zinciri içerisinde fabrikaların başlarındaki insanlar sadece belli kalıplarda iş görmeye çalışmışlar. Daha sonra bakılmış ki böyle olduğu zaman bu anlayışın içerisinde iş görenlerde ciddi bir umutsuzluklar oluşmuş. Bu yönetim anlayışını da değiştirmeye çalışmışlar ve bu süreçte insanın kendisini gerçekleştirebileceği, kendi yeteneklerini ortaya koyabileceği bir yönetim anlayışı hayata geçirilmeye çalışılmış. Değerli arkadaşlar özellikle bugünün çalışanları kendisine kumanda eden bir yönetici anlayışlarını şiddetle reddetmekteler. Kendilerine sürekli kural koyan, kendi anlayışları içerisinde birilerini kumanda eden lider anlayışları biraz demode olmaya başladı. O zaman nasıl bir lider istiyorlar kendilerini yüreklendiren, kendilerini gerçekleştirmek için fırsatlar tanıyan ve etrafına ilham veren ve bununla birlikte kişilerin sürekli motivasyonlarını arttıran bir lider anlayışı. Okul müdürleri kararlarını öğretmenler odasıyla alması gerekiyor. Öğretmenler odasına sırtına dönen bir yöneticinin başarılı olma şansı gerçekten çok zordur"

Yeni yönetim anlayışı ile belli standartlar içerisinde dosya hazırlamanın dışında EKYS'yi hayat felsefesi haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, "Bu felsefeyi oluşturabilmek için ekip anlayışını gerçekleştirebilmek için ve bu ekip anlayışını hayatta uygulanabilir kılmak için birilerine çok büyük görevler düşmekte. Liderin temel felsefesi: 'iletişim kanallarını her zaman açık tutması' olmalıdır. Bunu yapan okullarda son derece büyük bir mutluluk oluşur dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge sorumlusu Tayfun Öztürk de ilçede görev alan öğretmen ve idarecilerin kalite yönetimi konusunda eğitildiğini ve uygulamaya dönük bilgi ve becerilerin artırıldığını söyledi. EKYS kapsamında 46 ekip ve kurum raporunun titizlikle değerlendirildiğini kaydeden Öztürk, "Sonuçta 3 okul ve kurumumuz yılın kaliteli ekibi olarak, 8 okul ve kurumumuz da yılın kaliteli kurumu olarak kendi kategorilerinde ödül almaya hak kazanmışlardır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan da dereceye giren kurum çalışanlarını tebrik etti ve çalışmalarının diğer kurumlarımıza örnek olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS)'ye yapılan başvurular sonucunda ekip kategorisinde, ilçe birincisi Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi, ikincisi Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, üçüncüsü de Hayri Aslan Kız Teknik Ve Meslek Lisesi oldu.

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları kategorisinde ilçe birincisi Özel Yükselen Ortaokulu, ikinci Cumhuriyet İlköğretim Okulu, üçüncü Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu oldu. Kurum kategorisinde de ilçe birincisi Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, ikinci Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kategorisinde birinciliği Çubuk Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, ikinciliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldı.

Ödülleri, Çubuk Kaymakamı Şahin, Belediye Başkanı Acehan ve Ankara Milli Eğitim Müdürü Bozkurt birlikte verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tuncay Acehan Murat Aslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title