Haberler

Çubuk Gazi Teknik Meslek Yüksekokulunda İlk ve Son Kep Töreni

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi'nde bulunan Gazi Teknik Meslek Yüksekokulunda 2014-2015 akademik yılı mezunu öğrenciler, başarı belgelerini törenle aldı.

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi'nde bulunan Gazi Teknik Meslek Yüksekokulunda 2014-2015 akademik yılı mezunu öğrenciler, başarı belgelerini törenle aldı.

Gazi Teknik Meslek Yüksekokulunun ilk ve Çubuk'taki son mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Hakan Dilipak, hem mezuniyet hem de kapanış töreni yaptıklarını ifade ederek, okullarının yeniden yapılandırıldığını ve Çubuk'taki faaliyetini bu yıl sonlandıracağını kaydetti.

Okullarındaki öğrencilerinin Ostim ve Kazan'da yeni oluşturulan Gazi Üniversitesinin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna devredildiğini belirten Dilipak, şu bilgileri verdi:

"Yapılanmayla Gazi Meslek Yüksekokulu ve Atatürk Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 2 bin 500 öğrencimiz direkt olarak Teknik Meslek Yüksekokuluna aktarıldı. Bu öğrenciler bundan itibaren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak öğrenime devam ediyor. Ağustosta tamamen Gazi Çubuk ve Ostim kapatılıyor bundan sonra o da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu diye anılacak. Mezunlarımızın yüzde 70'i rahat bir şekilde mezun olur olmaz iş hayatına atılıyor. Bunda da büyük etki sanayi ile işbirliği içerisinde olmamızdır. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun kurulmasının ve eğitim vermesinin bir diğer noktası da sanayi ile olan bu iletişimidir. Daha önce 2 dönem olarak eğitim ve öğretim verirken, bundan sonra 3 dönem olmak üzere eğitim ve öğretim vermekteyiz. Bu bir dönemde 12 hafta boyunca öğrencimiz eğitim alıyor ve sonra ki dönem direkt sanayiye gidiyor. 12 hafta boyunca sanayide daha önceden belirlenen işyerlerine gidiyorlar çalışıyorlar."

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu Ostim içerisinde yapılandırdıklarını anlatan Dilipak, Çubuk'taki yerleşkeyi de Yıldırım Beyazıt Üniversitesine bıraktıklarını bildirdi. Dilipak, "Teknik Bilimler olarak 600 öğrencimiz ile ilk mezuniyetimiz ama Çubuk'tan ayrıldığımız için burada son mezuniyetimiz" dedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincileri olan Atatürk Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencisi Egemen Aslan, Gazi Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencisi Samet Aydın ve Ostim Meslek Yüksekokulu Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı öğrencisi Barış Özer'e diploma ve plaketlerini Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan verdi.

Okul birincileri 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunları adına yaş kütüğüne plaket çaktı.

Sağanak altında devam eden programda öğrenciler hep birlikte mezuniyet yemini ettikten sonra 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından verilen konserde öğrenciler yağmur altında doyasıya eğlendi.

Mezuniyet törenine Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ömer Faruk Yıldırım Gazi Üniversitesi Tuncay Acehan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title