Haberler

Çubuk Eğitimde Büyük Değişim Yaşadı

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, 3 adet yeni yurt, 7 ilköğretim okulu, 2 anaokulu ve 9 ortaöğretim okulu ile toplam 304 dersliğin ilçeye kazandırıldığını ve derslik başına düşen öğrenci sayısının ise ortalama 33’den 28’e düşürüldüğünü söyledi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, 3 adet yeni yurt, 7 ilköğretim okulu, 2 anaokulu ve 9 ortaöğretim okulu ile toplam 304 dersliğin ilçeye kazandırıldığını ve derslik başına düşen öğrenci sayısının ise ortalama 33'den 28'e düşürüldüğünü söyledi.

Göreve geldiğinden bu tarafa tüm ekip arkadaşları ile birlikte ilçede eğitim öğretim anlamında büyük değişimler yaşanması için var güçleri ile çalıştıklarını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, ilçede eğitim öğretim alanında büyük bir değişim yaşandığını ve neredeyse adeta çağ atladığını ifade etti.

2007 -2013 yılları arasında anaokulunda 10, ilköğretimde 134, ortaöğretimde 160 sınıf olmak üzere toplam 304 dersliğin eğitim ve öğretime kazandırıldığını vurgulayan Toprak, şu bilgileri verdi:

"Çubuk'ta 2009 yılında 19 bin 816 öğrenci bulunurken, 2013 yılında bu sayı 20 bin 192 öğrenciye ulaştı. 2009 yılında 760 öğretmen görev yaparken bu gün 1015 öğretmene okullarımızda bulunmaktadır. 2009 yılından bu tarafa hizmete giren oklarlımız ise Akkuzulu, Türk Telekom, Aşağı Çavundur, Münevver Osman Kaya, Şehit Selahaddin Şişman, Atatürk ve TOKİ İlköğretim okulları, Nezahat Onbaşı ve Celal Tarhan Anaokulları ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zihinsel Engelliler Okulu, İmam Hatip, Yunus Emre, Hayri Aslan Kız Meslek, Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen liseleri hizmete girerken, Atatürk İmam Hatip ve Yavuz Selim Ortaokulları ise inşaatları başlanılacak. Beş yıl önce sınıf başına düşen ortalama öğrenci sayısı 33 iken bu gün bu rakam 28'e düşmüştür. Aynı zamanda 5 yıl önce üniversite imtihanına giren 1009 öğrencinin yüzde 41'i istedikleri bölüme yerleşirken, 2013 yılında 1257 imtihana giren öğrenciden yüzde 48'i istediği bölüme yerleşti. Bunlarla birlikte ilçemizde 5 yıl önce 3 yurt bulunurken bunların yatak kapasitesi 242 idi. Bu gün ilçemizde 6 yurt hizmet verirken bunların yatak kapasitesi ise 449 yatağa çıkartıldı."

Norm kadroya göre doğal olarak bazı derslerde öğretmen ihtiyaçlarının da olduğunu kaydeden Toprak, bazı derslerde ise fazlalıkların olduğunu ifade ederek, "Bilişim teknolojileri, coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, fen bilimleri, İngilizce, kimya, müzik, rehber, tarih, Türkçe, Almanca, beden eğitimi, sosyal bilgiler, zihinsel engelliler sınıf öğretmeni, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı bölümleri başta olmak üzere 243 öğretmen ihtiyacı bulunurken, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, teknoloji ve tasarım, giyim üretim teknolojileri, güzellik ve saç bakım hizmetleri, acil sağlık hizmetleri sekreterliği gibi 79 öğretmende norm kadro fazlasıdır" diye konuştu.

Toprak, geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında ilçe olarak toplam 17 adet sergi, yarışma ve organizasyona 76 projeyle katıldıklarını ve bunlardan 67 adetinin ise finale kaldığını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title