Haberler

Cübbeli, Şezade Mustafa'nın İdamını Yorumladı

Güncelleme:

Şehzade Mustafa'nın öldürülmesi olayını yorumlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Kanuni, bilgi ve belgeye dayanmadan böyle bir şey yapmış olamaz." dedi.

Habertürk'e konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Osmanlı tarihini çarpıtmalarla dolu bir şekilde ekrana getiren 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin gündeme getirdiği, son günlerin en çok tartışılan konularından Şehzade Mustafa'nın öldürülmesi olayını yorumladı.

"SAÇMA SAPAN DÜŞÜNCELERE SEVK EDİYOR"

Dizilerin toplum geneline yaptığı tahribata vurgu yapan Cübbeli Ahmet Hoca "Günümüzde diziler milletin aklını saçma sapan düşüncelere sevkeder duruma geldi, diziyi izledikten sonra Hürrem'in mezarına gidip beddua edenler, Şehzade Mustafa'nın mezarı ziyaret edenler falan bunun gibi bi çok garip manzaralara şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİLGİ VE BELGEYE DAYANMADAN..."

İslam'da devlet düzeninin korunması için fitne çıkaran herkesin cezalandırılmasının uygun olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, Kanuni gibi ilim ehli bir padişahın fetvaya dayanmadan böyle bi cezalandırılmaya asla gitmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Ahmet Hoca "Şehzade Mustafa'nın bu şekilde bir fesat yoluna gidip gitmediği konusunda bilgi sahibi değilim fakat Kanuni gibi bir cihan padişahı bilgi ve belgeye dayanmadan böyle bir şey yapmış olamaz" dedi.

KARDEŞ KATLİ FETVASI

Sultan Fatih hakkında bilinçli bir şekilde çarpıtılan 'kardeş katli' fetvasının da yanlış yorumlandığını söyleyen Ahmet Hoca bu kanunun ancak ümmetin birliğine kastetmiş ve reşit olmuş şehzadeler için uygulanabileceğini ve "Çocukların öldürülmesine hiçbir alimin fetva veremeyeceğini" sözlerine ekledi.

Hz.Muhammet (sav)'in "Kızım Fatıma'da olsa hırsızlık yapanın cezasını veririm" hadisi şerifini de hatırlatan Cübbeli Ahmet Hoca, İslam'ın adaletinde hiçbir şekilde çocuk kayırma olmayacağını belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Medya

Cübbeli Ahmet Hoca Muhteşem Yüzyıl Habertürk Medya Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (24)

ddsadas@dd.dd:

kendini Allah'ın yeryüzündeki gölgesi sanan müşrikleri savunan bir zalim daha.

14
31
yanıtYanıtla
KMYAmeryem8625@hotmail.com:

Kanuni Sultan Süleyman bahçesinde ki ağaçları kemiren karıncaları dahi öldürmenin caiz olup olamayacağını şeyhülislama danışan bir insandı... elbetteki bu kararı çok düşünerek almıştır Şehzade Mustafa dizide ki kadar masum değildir gerçek tarihte... bir cihanın mutluluğu için canından bir parçayı feda edebilecek kadar yücedir SÜLEYMAN. evladının çıkarları için ülkeyi feda eden bir baba değildi o ülkesi için evladından vazgeçebilecek bir babaydı... ama malesef bizim dizilerimizi isteyen istedği gibi yorumluyor bu diziler gerçeğe uygun çekilmediği için ve millet olarak tarihimizi çok araştırıp öğrenme gayretinde olmadığımız için değişik tepkiler veriyoruz....cübbeli hoca doğru söylemiş...

37
7
yanıtYanıtla
asmaasmir_21@hotmail.com:

işte Padişahı hatasız kul sanan bir zavallı daha

12
19
yanıtYanıtla
saddamhusam_reis_ts@hotmail.com:

atatürk ün neyini tartışacaksın sen.atatürk olmasaydı baban bile belli olmazdı yada belli olurdu adı toom olurdu.işin bu kısmını atlama hesap var mahşerde yanlış konuşuyorsun...

yanıt0
yanıt0
görebilenehusam_reis_ts@hotmail.com:

Atatürkü tartışalım diyenler neden diyor atatürk hocaları astı.Atatürk hangi hocayı astı_?iskilipli atıf gibi ingiliz sömürgesine girelim savaşmaya teslim olalım kadınlarıda teslim medelim diyen iskilipliyi astı.atatürkü anlamak için bu bilgi yeter sana

yanıt0
yanıt0
Zaza slm verdi lazaMuzzdar_musa12@hotmail.com:

Ulan cüppeli küçücük Mehmed'in ne suçu vardı - canımı sıkma benim...

8
23
yanıtYanıtla
lokantaciwinsa@live.nl:

BU FILIMI CEVIRTEN YONETMEN KIM BILIYORMUSUNUZ ermeni torunu .bazi cahil halkimizi kandiriyorlar.O OSMANLI OLMASAYDI nineleri kimbilir hangi ermeni veya yunanin karisi olacakti

21
8
yanıtYanıtla
mahmutmahmutgencer@hotmail.com:

Ya ne demezsin, Fatih 2 yaşındaki kardeşini fitne çıkardığı için öldürdüğü değil mi?Peki Kanuninin 80 yaşındaki Piri reisi dünyanın en büyük amiralini neden idam ettiğini açıkla. 80 yaşında mı fitne çıkarmak aklına geldi?

10
17
yanıtYanıtla
hakkıneco3427@hotmail.com:

Cübbeli efendi,Kanuni oğlunu öldürünce normal diyorsun, ama konu Atatürk olunca, Atatürk bir suçluyu bile astirsa, allahın verdiği canı allah alır dersin..

9
16
yanıtYanıtla
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Bu adam din düşmanıdır.Düni bölmek için mezhepçilik yapıyor.Üstelik bundan para kazanıyor.Buhari dediğin adamın hadis kitabı çelişkilerle dolu gerçek islam gerçek kaynağını olan Kuran dadır bunun gibileri dine uydurmalar ekleyebilmek için onun bunun uydurduğu hadis kitaplarını dinin temeli haline giterip milleti istedikleri gibi kullanırlar.Bakmayın komedyenlik yaptığına gerçek kişiliği taliban gibidir.

4
18
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title