Haberler

Cübbeli: Bu Şarkıları Söyleyenler Cehennemlik

Güncelleme:

Şiirlerinde ve şarkılarında Al­la­h'­a is­yan eden sanatçılara ve şairlere yüklenen Cübbeli Ahmet Hoca, "Bunları yazan da okuyan da dinleyen de cehennemliktir" dedi.

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet gazetesindeki bugünkü "Bize şairlik lazım değil" başlıklı yazısında şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da Al­la­h'­a is­yan edenlere yüklendi.

Cübbeli, "kahpe felek", "adaletin nerede?", "isyanım tanrıya" ifadeleri geçen şiirleri yazan şairin, bu şiiri besteleyen, okuyan şarkıcının ve bu şarkıyı dinleyenlerin de cehennemlik olduğunu yazdı.

İşte Cübbeli'nin yazısından bir kesit;

Şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da Al­la­h'­a is­yan eden, ka­de­re, fe­le­ğe küf­re­den ki­şi­ler Be­rat ge­ce­sin­de de af ol­maz­lar. Al­lah hiç kim­se­ye zer­re ka­dar zul­met­mez. Ki­şi­le­rin, top­lum­la­rın ba­şı­na ge­len şey­le­rin ar­ka­sın­da mut­la­ka ila­hi ada­let var­dır.

"KİME SÖVÜYORSUN YAHU"

Şi­ir­le­rin­de ve şar­kı­la­rın­da "Kah­pe fe­lek ne­re­de?" di­yen­ler, "A­da­le­tin ne­re­de?" di­yen­ler, "İs­ya­nım tan­rı­ya­" di­yen­ler ma­ale­sef be­ra­t ge­ce­si de af ol­maz­lar. Bu şa­ir­le­rin şar­kı­la­rı­nı söy­le­yen­ler, bir de bun­la­rı ef­kâr­la­nıp da din­le­yen­ler, ce­hen­nem­de bir ef­kâr­la­na­cak­sın ki sen, ha­ki­ki ef­kâ­rı ora­da gö­re­cek­sin. Si­ga­ra­ da yok ki tüt­tü­re­sin. Her ta­raf ateş za­ten ner­de ne­yi tüt­tü­re­cek­sin. Ef­kâr­lan­mış! Ne ef­kar­la­nı­yor­sun?! Al­la­h'­a "Ka­der bu. Kah­pe fe­le­k" di­yor ha­şa ve kel­la. Ha­dis-i şe­rif­te "Al­-lah-u Teâ­la bu­yu­ru­yor ki: Âde­moğ­lu fe­le­ğe sö­ver, onun fe­lek di­ye söv­dü­ğü be­ni­m" (Bu­ha­rî, Tef­sir 45) buy­ru­lu­yor. Çün­kü fe­lek ya­rat­ma­dı, me­lek ya­rat­ma­dı. An­ne­ni de, ka­rı­nı da alan Al­lah, ma­lı­nı da ba­tı­ran Al­lah. Öy­ley­se ya­ra­tan Al­lah ise rı­za gös­ter­mek la­zım. Ki­me sö­vü­yor­sun ya­hu?

"G­VU­RU MU­SAL­LAT EDER"

Şi­ir­le­rin­de, şar­kı­la­rın­da "İ­la­hi ada­let yok mu?" di­ye so­ru­yor­lar. İla­hi ada­let öy­le bir var ki­… Os­man­lı son za­ma­nın­da bo­zul­ma­say­dı, bu mil­let hak et­me­sey­di, Al­lah düş­ma­nı mu­sal­lat eder miy­di? 4 mez­hep müf­tü­sü Ali Hay­dar Efen­di bi­le "Bu mil­le­ti bu ha­le ge­ti­ren ho­ca­lar­la, şeyh­le­r" der miy­di? "Me­şi­hat­ta 60 ta­ne ho­cay­dık. Hep­si de al­la­me-i ci­han. 6 ki­şi na­maz kı­lar­dı, ge­ri­si kıl­maz­dı­" der miy­di? "50 li­ra rüş­vet­le is­te­di­ğin ye­re ka­dı, müf­tü ola­rak ta­yin olur­su­n" der miy­di? Zen­gi­nin, ağa­nın oğ­lu oku­ma­dı­ğı hal­de med­re­se ya­zı­lıp as­ker­den fi­rar eder miy­di? Sen bu ka­dar bo­zu­lur­san Al­lah da gâ­vu­ru mu­sal­lat eder kar­de­şim.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (433)

Bawer:

Bu dintacirinde ne namus var ne haya. rus kadınlarıyla yakalanan hokkabaz.

266
126
yanıtYanıtla
iyimobilWeb@haberler.com:

Helal olsun hocam hic durma devam et seni sevmiyen catlasin

122
128
yanıtYanıtla
ordumobilWeb@haberler.com:

Hocaam Müslümanım ve inançlıyım diyen birine kafir demenin günahı nedir

121
44
yanıtYanıtla
dd:

ZİNA DA HARAM DEĞİLMİ HOCA??

100
41
yanıtYanıtla
BEŞİKTAŞLI:

CEHENNEMİN BAŞ KÖŞESİ SENİN GİBİ DİNİ KULLANAN DİNDEN NEMALANAN YOBAZLARA AYRILDI KENDİN HAVUZLU KÖŞKLERDE İTHAL BAYANLARLA ALEM YAPARKEN GÜNAH DEĞİL SEVAP MÜZİK DİNLEYENLER CEHENNEMLİK YAZIK SANA YAZIK BAŞ YOBAZ

62
77
yanıtYanıtla
ZAZA:

CENETİN ANAHTARI SENDEMİ YOBAZ

9
126
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

kimin cehennemlik olduğunu sen mi karar veriyorsun yarıpta kalbine mi baktın

72
46
yanıtYanıtla
gerçekler acı olsada meyvesi tatlıdır:

helal olsun valla hocam ayzınızdan bal damlıyor resmen aynen öyle

59
56
yanıtYanıtla
vetvacı:

cennet cehennem işine allah bakıyor bire zındık

55
38
yanıtYanıtla
tcmobilWeb@haberler.com:

Dogru soz

53
32
yanıtYanıtla
Tüm 433 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title