Haberler

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Aylık Geliri 80 Bin TL

Güncelleme:

Çete davasında mahkemeye '10 bin lira aylık gelirim var' diyen Cübbeli Ahmet Hoca'nın ayda 80 bin TL kazandığı ortaya çıktı.

Çete davasında mahkemeye '10 bin lira aylık gelirim var' diyen Cübbeli Ahmet Hoca'nın yayıncısından ayda 80 bin lira aldığı ortaya çıktı. Hoca, tutuklanmasının ardından ödemelerde sorun çıkınca yayıncısıyla mahkemelik oldu.

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yazılarını yayınlayan yayınevi mahkemelik oldu. Vatan'ın haberine göre,Ünlü ile Beyzade Yayıncılık'ın sahibi Fatih Araz 6 Ağustos 2010 tarihinde 5 yıllık sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeyle Cübbeli Ahmet Hoca'nın sahibi olduğu ve yazılarını yayımladığı Arifan Yayıncılık'ın telif hakları Beyzade Yayıncılık'a devredildi.

AYLIK 80 BİN TL

Sözleşmeyle Fatih Araz, Ünlüye haziran, temmuz ve ağustos aylarında 50 bin, yılın diğer aylarında ise 80 bin lira ödemeyi taahhüt etti. Ünlü'nün yeni çıkaracağı eserleri için Araz'dan ek ücret isteyemeyeceği de sözleşmeyle hükme bağlandı. Sözleşmeyle Arifan Yayınları ve Ünlü'nün çıkardığı dergiye ait borç ve alacaklar da Araz'a devredildi. Sözleşme sonrası Fatih Araz ve ortağı Mustafa Yertaşı, Arifan Yayıncılık'a ait olan 1.5 milyonluk borcu kapattı. Sözleşmede belirtilen aylık ödemeler de Ünlü'ye düzenli olarak yapıldı. Ünlü, 16 ay sonra 10 Aralık 2011 tarihinde bir çete operasyonu kapsamında tutuklandı ve 7 Aralık 2012 tarihinde de tahliye edildi.

Ünlü'ye cezaevinde kaldığı süre boyunca sadece 198 bin lira ücret ödendi. Yaklaşık 8 aylık bir ödeme ise kendisine yapılmadı.

CEZAEVİNDEN ÇIKINCA PARAYI İSTEDİ

Ünlü, cezaevinden çıkınca bu paranın ödenmesini istedi. Beyzade Yayıncılık'ın sahibi Fatih Araz ise Ünlü'ye kendisi cezaevinde iken tirajlarının düştüğünü, bu nedenle bu parayı ödeyemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Ünlü, sözleşmeyi fesh etmek istediğini söyledi. Fatih Araz ise Arifan Yayınevi'nin 1.5 milyonluk borcunu ödediklerini belirterek bu meblağın kendilerine verilmesi durumunda sözleşmeyi fesh edebileceklerini dile getirdi.

160 BİN TL'LİK ALACAK DAVASI AÇTI

Bu teklifi kabul etmeyen Ünlü televizyon ve radyoda yaptığı sohbetlerinde ve yazılarında şirket sahiplerine hakaret ve tehditlerde bulundu. Bunun üzerine şirket ortakları Araz ve Yertaşı, Ünlü'ye tekzip davası açtı. Ahmet Mahmut Ünlü, ortaklara "davayı geri çekmezseniz size alacak davası açarım" diye haber yolladı. Araz ve Yertaşı, davayı geri çekmeyince Ünlü, ortaklar hakkında mahkemeye 160 bin liralık alacak davası açtı.

MAHKEMEDE "10 BİN TL" DEMİŞTİ

Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında kimlik tespiti yapılırken aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu söylemişti. Ancak Ünlü'nün kitaplarının ve dergilerinden elde ettiği telif gelirinin 50 ile 80 bin lira arasında olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title