Haberler

Cü'nün Kuruluşunun 42. Yılı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin kuruluşunun 42. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin kuruluşunun 42. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocacık, mesajında, CÜ'nün, cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılı anısına 9 Şubat 1974 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulduğunu ve Türkiye'deki köklü üniversitelerden birisi olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

CÜ'nün 50 öğrenciyle eğitime başladığını hatırlatan Kocacık, "Üniversitemiz bugün 16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 14 meslek yüksekokulu, 24 uygulama ve araştırma merkezi, yaklaşık 53 bin öğrenci ve 5 bine yakın çalışanıyla, güçlü akademik ve idari kadrosu, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyet ve çalışmalarıyla gelişimini kurulduğu yıldaki coşku ve heyecanıyla sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Kocacık, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü ve bilimsel gelişmeyi sağlamak adına üstlendiğimiz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye ve üniversitemizi hep birlikte ileriye taşımaya devam edeceğiz. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle ve minnetle anıyorum. Üniversitemizin gelişmesinde katkı sağlayan tüm devlet yetkililerine, kurum ve kuruluşlara, idarecilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, üniversitemizin kuruluşunun 42. yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title