Haberler

ÇÜ'nün 40. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri

Güncelleme:

Çukurova Üniversitesi'nin kuruluşunun 40'ıncı yılı, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar, Balcalı Yerleşkesi'ndeki Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversitenin 30 Kasım 1973'te zor şartlar altında kurulduğunu söyledi.

Üniversitenin günümüzdeki haline gelebilmesi için büyük emekler harcadığını ifade eden Kibar, "Üniversitemizin temeli dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından 5 Ocak 1971'de atıldı. Gerek tarım, gerek sağlık ve gerekse sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı katkılarla Çukurova Üniversitesi bölgenin ilerlemesine hizmet etmiştir" dedi.

Kibar, üniversitenin yetiştirdiği öğrencilerle de farklı iş kollarına nitelikli eleman kazandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çukurova Üniversitesi, içinde bulunduğumuz 2013 yılında, daha nitelikli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim vererek dünya üniversitesi olma hedefindedir. Üniversitemiz, 16 fakülte, 5 yüksek okul 13 meslek yüksek okulu, 1 devlet konservatuvarı, 13 enstitü, 32 araştırma ve uygulama merkeziyle toplumun önemli sorunlarını ele alıyor. Bu sorunlara çözümler üreten kimliğiyle daha nice yıllarda burada var olmaya devam edecektir."

Bu arada Kibar'ın konuşması sırasında bir grup öğrenci, önceki akşam üniversitede yapılan "Hacı Sabancı'yı Anma Konseri"ne bazı arkadaşlarının alınmadığını ileri sürerek alkışlarla durumu protesto etti.

Konuşmaların ardından ÇÜ'nün kurucu rektörü Mithat Özsan, eski rektörlerden Can Özşahinoğlu ile Yalçın Kekeç ve idari çalışanlara teşekkür plaketi verildi.

Etkinlikte, sahneye çıkan ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil sevilen şarkılarını seslendirdi. Ortaçgil, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinliğe, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova Üniversitesi Süleyman Demirel Bülent Ortaçgil Mustafa Kibar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title