Haberler

Çü'de Kayıt Heyecanı

Üniversiteye bu yıl 9 bin 979 öğrenci kayıt yaptıracak.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen kayıt işlemlerinin 5 Eylül'e kadar süreceğini belirterek, "Üniversitemize bu yıl 9 bin 979 öğrenci kayıt yaptıracak. Ek yerleştirmelerle bu sayının artması beklenirken kayıtlar sonunda ÇÜ'de öğrenci sayısının 46 binin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.

Açıklamasının ardından üniversitenin ilk kayıt işlemini gerçekleştiren Kibar, İletişim Fakültesi'ni kazanan Murat Polat'ın kaydını yaparak başarı diledi.

Kozan, Karaisalı, Ceyhan, Yumurtalık ve Pozantı ilçelerindeki meslek yüksekokullarında da öğrenci kayıtları alınmaya başlandı.

Öte yandan üniversitede, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamındaki e-kayıt ile ÇÜ'ye bin 552 öğrencinin kaydının yapıldığı belirtildi. Elektronik kaydı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmadığı bildirildi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova Üniversitesi Mustafa Kibar Sakıp Sabancı Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title