Haberler

Cü'de "Gazeteciliğe Giriş" Konulu Söyleşi

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Gazeteciliğe giriş" konulu söyleşi düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Gazeteciliğe giriş" konulu söyleşi düzenlendi.

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ve fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

Çağlayan, mesleğe girecek öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, dünya ve Türkiye'de ulusal ve yerel basının önemine değindi.

Basının dördüncü güç olduğunu ifade eden Çağlayan, "Gazeteler halkın sözcüsüdür. Yerel gazeteler kentin kültürüne sahip çıkarlar ve o yörenin bir parçasıdır. Yerel basın yerel yönetimlerin aynasıdır ve siyasi konularda halkı bilgilendirmektedir. Yerel basın ulusal basının can damarıdır ve yerel basına her zaman ihtiyaç vardır. Yerel basın olmasaydı ulusal basın Anadolu'daki haberlerden bi haber olabilirdi" diye konuştu.

Meslekte mektepli olmanın önemli olduğunu vurgulayan Çağlayan, yerel basının ve çalışanlarının sorunlarına da değindi.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Aydın Deliktaş ise bu mesleğin daha çok usta çırak ilişkisiyle yapıldığını ifade ederek, iletişim fakültesi mezunlarının kendilerini yetiştirmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Deliktaş, öğrencilerin her bir bilgi kırıntısı için hocalarını ve medya çalışanlarını zorlamalarını gerektiğini dile getirerek, "Gazetecilikte en önemli şeylerden biri de dile hakim olmak ve Türkçe'yi çok iyi kullanmaktır. İster yerel gazetede ister yaygın basında çalışın, sizde bakılacak ilk şey nasıl haber yazdığınız değil Türkçe'yi nasıl kullandığınızdır. Bunun için de bol bol kitap, dergi, gazete okuyun" dedi.

Söyleşinin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Çağlayan ve Deliktaş'a teşekkür belgesi verdi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kemal Çağlayan Gazeteler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title