Haberler

ÇTSO'nun Ağustos Ayı Toplantısı

Güncelleme:

Meclis Başkanı Okyay "Bu yeni dönemde Çanakkale de tıpkı diğer önemli metropoller gibi büyük yatırımlarla birlikte anılmalıdır." dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının (ÇTSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Meclis Başkanı Osman Okyay, siyasetteki değişimle birlikte yeni dönemin kentin dönüşümü için bir kilometre taşı olmasını istediklerini söyledi.

Okyay, Çanakkale'nin ülkenin en önemli kentlerinden birisi olduğunu hatırlatarak, "Bu yeni dönemde Çanakkale de tıpkı diğer önemli metropoller gibi büyük yatırımlarla birlikte anılmalıdır" dedi.

Ağustos ayının ülke olarak oldukça hareketli geçtiğini ifade eden Okyay, şöyle konuştu:

"30 Mart seçimlerine göre katılım bir miktar düşük de olsa seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesi memnuniyet yarattı. Türkiye için yeni bir dönem başladı. Ülkemizin ekonomide hızlanmaya ihtiyacı var. İş dünyası olarak beklentimiz, hiç vakit kaybetmeden, Türkiye'nin katma değeri ve teknolojisi yüksek sanayi ile ekonomik dönüşümünü hızlandıracak, ülkeyi cari açık derdinden ve orta gelir tuzağı riskinden kurtaracak reform adımlarının hızla atılmasıdır. Bunun için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın senkron halinde çalışmasının önemi büyük. Bu yeni dönemde Çanakkale de tıpkı diğer önemli metropoller gibi büyük yatırımlarla birlikte anılmalıdır. İstanbul'un çok hızlı büyümesi, Çanakkale gibi potansiyeli olan kentlere dağıtılmadıkça daha mutlu bir ülke haline gelemeyiz. Hayati önemi olan İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale otoyolunun mutlaka hızlanması lazım. Bu yol, Çanakkale Boğazı'na köprü, tüp geçit ve demir yolu projeleriyle limana bağlanmalı ve böylece İstanbul'un üstündeki büyük yük dağıtılmalı. Bu entegrasyonun, 13 saatlik Ege bağlantısını 4,5 saat kadar kısaltması mümkün. Lojistik entegrasyon, ülkemizin en acil ihtiyaçlarından. Dış ticaretimizde 8,5 milyar dolar kadar navlun açığı veriyoruz. Çanakkale gibi bir merkezin entegre bir şekilde devreye alınması bu açıdan çok önemli. Bu yatırımların, Çanakkale'nin turizm potansiyelini açığa çıkartması ve tarımda büyük rekabet avantajı da sağlaması mümkün. Bu bölgenin yenilikçi sanayi yatırımlarının çekilmesinden kamu desteklerinin azlığına, arazi toplulaştırılmasından tarımsal desteklerin artırılmasına, sulama kanallarının rehabilitasyonundan Avrupa'ya zeytin ve zeytinyağı ihracatındaki haksız fonun kaldırılmasına kadar pek çok meselesi var. Ancak yeni dönemde kentin bütün dinamiklerinin el ele verip Çanakkale'yi hak ettiği noktaya taşıması mümkün. Bunun için odamızın liderliğini önemsiyorum. İnşallah Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü, kentimizin bir çekim merkezi haline gelişinin miladı olur." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Osman Okyay İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title