Haberler

"CSG Güvenli Okul Akreditasyon Projesi" Hayata Geçiyor

Güncelleme:

Güvenli okul eğitimi, denetimi ve akreditasyon çalışmalarını kapsayan proje, İstanbul'da pilot bölge seçilen 10 okulda 3 ay içerisinde uygulanacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçeşehir Üniversitesi ve City Security Group (CSG) işbirliğiyle hazırlanan güvenli okul eğitimi, denetimi ve akreditasyon çalışmalarını kapsayan "CSG Güvenli Okul Akreditasyon Projesi" İstanbul'da pilot bölge seçilen 10 okulda 3 ay içinde uygulanacak.

Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki projenin tanıtımında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Güvenli Okul Projesi'nin İstanbul'da 10 pilot okulda uygulanacağını ifade etti.

Yıldız, okulları türlerine göre seçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İlk kez kamu okullarımızda CSG Güvenli Okul Akreditasyon Projesi uygulanmış olacak. Aslında proje yeni başlıyor. Bu proje içerisinde bağımlılık konusu bulunması çok önemli. Okul seçiminde de en dezavantajlı okullar mı seçildi, hayır. Bir okulu A, diğer okulu da B ilçesinden seçerek, çeşitli türden okullar olmasına gayret ettik.  Projeye de 'evet' dedik. Esas olan proaktif olmaktır. Okullarımız güvenlik anlamında, 'son derece kötü', bu açıdan bu çalışmayı yapmış değiliz. İstanbul'da da okullarda güvenlik sorunu olduğu anlamına da gelmez" diye konuştu.

Değerler eğitimine değinen Muammer Yıldız, 4-5 yıldır değerler sistemini okullarda uygulandığını vurguladı. Yıldız, evrensel ve yerel değerlerin örtüştüğü ve çocukların dünyasına uygun birtakım içerikleri de yeniden öğretmek gerektiğine dikkati çekerek, değerler eğitiminin sadece belli alanlara münhasır değil, bütün alanlara ilişkin bir değer bakış açısı olduğunu kaydetti. Yıldız, eğitimde bu bakışın öğrencilere kazandırıldığını anlattı.

"Velilerin yüzde 52'i okul binalarını güvenli bulmuyor"

CSG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk de projenin detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bugün Türkiye'de okulların yüzde 62'sinde şiddet olayları yaşanıyor. Ailelerin yüzde 73'ü çocukları, okulda bulunduğu sırada güvenliğinden endişe duyuyor. Araştırmalarda her iki veliden biri okulların yeterince güvenli olmadığını, okul, yönetici ve öğretmenlerin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığını söylüyor. Velilerin yüzde 52'i okul binalarını güvenli bulmuyor. İşte bu istatislikleri olumlu yönde değiştirmek velilerimizin endişelerini gidermek için CSG Güvenli Okul Projesi'ni gerçekleştirdik. Sadece veliler değil, öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarının kaygı ve korkunun olmadığı okul ortamında öğrenme ve öğretmeye odak olabilmeleri için bu projeyi gerçekleştirdik."

Proje hakkında

Proje kapsamında çalışmalar 3 ay içerisinde TOKİ Nasrettin Hoca Anaokulu, Sabri Taşkın İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi, Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu, Yeni Bosna Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek ve uygun görülen okullar akredite edilecek.

Proje kapsamında, güvenli okul standartları doğrultusunda okulların fiziki ve mimari yapılarının incelenerek risk analizlerinin yapılması, okul ve çevresinin güvenliği, ziyaretçi kayıt-kontrol ve denetimi, CCTV-Elektronik güvenlik sistemlerinin denetlenerek yüksek ölçekli güvenlik algısı ve yapısının oluşturulması, okul paydaşlarının güvenliğinin sağlanması konusunda çalışmalar yapılacak. Ayrıca şiddet, zorbalık ve madde bağımlılığı konularını kapsayan bilinçlendirici konferans, seminer ve eğitim programları hazırlanacak ve öğretmen, öğrenci ve velilere "Değerler Eğitimi" verilmesi sağlanacak. Deprem, yangın ve olası diğer risklere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi, okul güvenlik politikasının belirlenerek okul güvenlik yönetimi ve planının oluşturulması konusunda çalışmalar yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

bahçeşehir üniversitesi milli eğitim müdürlüğü muammer yıldız istanbul Politika Güncel Haberler

title