Haberler

Cruz, Trump'a Destek Vereceğini Açıkladı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın adaylık sürecindeki en güçlü rakibi Teksas Senatörü Ted Cruz, seçimlerde Trump'a destek vereceğini açıkladı.

Cruz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'a karşı yarışan Donald Trump'a oy vereceğini belirtti.

Cruz, yaptığı açıklamada "Bu konu üzerine dikkatli bir şekilde aylarca düşündüm ve dualar ettim. Seçim günü Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a oy vermeye karar verdim." ifadesini kullandı.

Bu kararı alırken iki ayrı sebebi göz önünde bulundurduğunu belirten Cruz, ilk olarak Cumhuriyetçi Parti'nin adayına saygı duyduğu gerekçesiyle Trump'ı destekleme kararı aldığını, ikinci olarak ise Trump ile bir çok konuda farklı düşünmesine rağmen Clinton'ın başkan olmaması için bu kararı aldığını bildirdi.

Cruz'un kararını açıklamasının ardından Trump'da yazılı bir açıklama yaptı.

Trump, Cruz'un desteğini almaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Kendisiyle bir çok kavgamız oldu, zor ve başarılı bir rakipti. İleride Amerika'yı daha iyi bir ülke yapabilmek için kendisiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Cruz, Cumhuriyetçi Parti'nin adayını açıklamak için düzenlediği kongrede bir konuşma yaparak Trump'a destek vermeyeceğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyetçi Parti Donald Trump Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title