Haberler

CRR'de Bu Ay

Güncelleme:

CRR Türk Müziği Topluluğu Mayıs ayında uzun zamandan bu yana konser salonlarında gerçekleştirilmeyen farklı bir repertuarla İstanbul'lu seyircilerin karşısında.

Etkinlik Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat: 20:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası

60'lı Yıllardan Günümüze "Aranjmanlar"

Program Sunucusu: Bülent ÖZVEREN

Orkestra; 1989 yılında kuruculuğunu ve şefliğini üstlenen Ekrem Tekeşin'in

gayretleri ile oluşturuldu. İstanbul gibi büyük bir metropolün ihtiyacı olan orkestra, klasik, pop, Türkçe Pop,Türk Halk Müziği'nden ezgiler, müzikaller, film müzikleri ve yabancı pop müzik repertuarı ile halkımızın özlem duyduğu sanatsal boşluğu başarıyla doldurdu. İBB Kent Orkestrası,başta CRR Konser Salonu olmak üzere birçok konser salonu ve halka açık konser alanlarında müzik ziyafeti sunarken, yurt dışı ve yurt içi konserleriyle ödüller alarak ülkemizin haklı gururu oldu. Üniversiteler, okullar, parklar gibi alanlarda ücretsiz halk konserleri veren orkestra; yerli yabancı önemli solist ve müzisyenlere başarı ile eşlik etti. 2008 yılından itibaren yaylı sazların katılımı ile "Senfonik Pop Orkestrası" çehresine bürünen orkestra, aranjmanlarını yapıp aynı zamanda orkestranın şefliğini yürüten Kamil Coşkun'un önderliğinde yılda en az elli konser ile izleyenlerine ulaşmaktadır.

Etkinlik Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat: 20:00

CRR Türk Müziği Topluluğu

Türk Müziği'nde Oda Müziği Eserleri

CRR Türk Müziği Topluluğu Mayıs ayında uzun zamandan bu yana konser salonlarında

gerçekleştirilmeyen farklı bir repertuarla İstanbul'lu seyircilerin karşısına çıkıyor.

Topluluk iki bölümden oluşan konserinin birinci kısmında Osmanlı İmparatorluğu

son döneminde başlayan ve Cumhuriyetin ortalarına kadar devam eden yeni bir anlayışla bestelenmiş eserleri seslendiriyor.

Kaptanzade Ali Rıza Bey,Refik Fersan, Muhlis Sebaattin, Neveser Kökdeş, Mehveş Hanım,

Ali Rıfat Çağatay gibi hemen isimlerini sayabileceğimiz önemli bestekârların oluşturduğu bu dönemde bestelenen fantezi,şarkı ve operetler için yazılmış eserler konserin ilk bölümünün repertuarını oluşturuyor.İkinci bölümde ise Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu kendi beste ve düzenlemelerinden oluşan Türk müziğinde oda müziği eserlerinden örnekler sunacak.

Etkinlik Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat: 20:00

Rojas ve Rodriguez Flamenko Topluluğu CROJAS VE RODRIGUEZ FLAMENKO TOPLULUĞU

'CAMBIO DE TERCIO' Angel Rojas ve Carlos Rodriguez tarafından kurulan, klasik İspanyol

dansı ile flamenkoyu muhteşem bir estetik ile buluşturan Rojas ve Rodriguez

flamenko topluluğu, prömiyerini Londra Flamenko Festivali'nde gerçekleştirdikleri

"Cambio De Tercio" gösterileri ile Cemal Reşit Rey'e flamenko ateşini getiriyor. Topluluğa ismini de veren kurucuları Rojas ve Rodriguez 15 yıllık kariyerlerini, farklı türleri biraraya getirdikleri gösterileriyle zirveye taşıyorlar."Cambio de Tercio" Rojas ve Rodriguez'in sanat kariyerlerinde de yaratıcılıkları ve tüm birikimlerini ortaya çıkardıkları gösterilerinden biri. Gelenekselin ve yeninin buluştuğu, 5 kıtada sahneye konulan gösteri ile topluluk bir efsane haline getiriyor.Gösteri 10 ayrı sahneden oluşuyor ve dansçılar her sahne ve eserde

kostümleri ve dansları ile izleyenleri büyülüyor. Koreografilerin zenginliği ile flamenko coşkusu gösteri boyunca hiç dinmiyor."Cambio de Tercio" Rojas ve Rodriguez'in sanat kariyerlerinde de yaratıcılıkları ve tüm birikimlerini ortaya çıkardıkları gösterilerinden biri. Gelenekselin ve yeninin buluştuğu, 5 kıtada sahneye konulan gösteri ile topluluk bir efsane haline geliyor."Cambio de Tercio" gösterisi Cantinas, Sevillanas, Fandangos,Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos ve Seguidillas gibi türleri klasik İspanyol dansı ve flamenko ile buluşturuyor.

Etkinlik Tarihi: 18 Mayıs 2013 Saat: 20:00

Kremlin Devlet Sarayı Kremlin Balesi

Sanat Yonetmeni

Andrey Petrov

Kremlin Devlet Sarayı

Genel Sanat Yönetmeni

Petr Shaboltay

1990 yılında kurulan genç bir topluluk olmasına rağmen Rus bale toplulukları arasında lider durumuna yükselen Kremlin Bale Tiyatrosu performansıyla Rus eleştirmenlerden olduğu kadar İtalya, Çin, Fransa, Avusturya, İsrail, Tayvan, Yunanistan,Kıbrıs, Macar ve İspanyol izleyicilerden de büyük takdir toplamıştır. Solistleri, ödül kazanmış ve uluslararası bale

yarışmalarında dereceye giren sanatçılardan oluşmaktadır.Topluluğun repertuarında "Cavalry Halt", "Cindrella", "Ruslan ve Ludmila", "Fındıkkıran", "Don Kişot", "Zeus", Kuğu Gölü", "Napolyon Bonaparte", Nevsky Prospect", "Tom Sawyer", "Romeo ve Jülyet","Fantastik Senfoni", "Coppelia" ve "Korkunç Ivan" gibi eserlerin yanı sıra birçok modern ve klasik koreografiyi içeren "Antik Koreografi Gecesi" ile "Divertissement" da yer almaktadır. Topluluk, Kremlin Devlet Sarayı binasında çalışmalarını sürdürmektedir.

Program

1. Shopenian

2. Korsar Balesi (tek perdeli versiyonu)

Etkinlik Tarihi: 20 Mayıs 2013 Saat: 20:00

Ender Doğan İrfan Türküleri

Müzik kültürümüzün bir değeri de türkülerdir. Bunlar bireyin kişisel derinlik ve değerleri ile şekillenir ve bir halk bozlağından ilahilere kadar uzanır. Bu yelpazenin bir yerinde de kendi derinliği içerisinde yer alan irfan türküleri durmaktadır.Tasavvuf kültürü Anadolu insanının hayatına işlemiştir.Özdeyişlerin manilerle, ilahilerin türkülerle iç içe geçtiği bu kültür, havzasında binlerce yılın mirası sanat, estetik ve bilgelik şaheserlerini bulundurmaktadır. İrfan türküleri de bu kültürdeki irfanın sesi ve rengidir.Bahse konu eserler, kısmen halk müziği repertuarımızda mevcut olan sözleri ve içerdiği mana itibariyle kültür tarihimizin irfâni boyutunu öne çıkaran eserlerden seçilmiştir. İcra edilecek eserlerin bir kısmı Ender Doğan'ın şahsi gayretleriyle ortaya çıkmış olan irfan türküleri –başka bir deyişle anadolu ilahileri- Anadolu'nun Erzurum, Harput, Urfa gibi konumuz açısından önemli bazı yörelerinde sanatçının yapmış olduğu derleme çalışmalarının ürünüdür.Kısaca tasavvuf müziğinin anadolu tarz ve yorumları olan,Erzurum, Urfa, Harput, Sivas, Trakya gibi yörelerimizin tarzlarının icra edileceği konser programında Anadolu'dan Rumeli'ye uzanan çizgide izleyiciye bu toprakların zengin müzik kültüründen örnekler sunulacaktır.

Etkinlik Tarihi: 25 Mayıs 2013 Saat: 20:00

CRR İstanbul Senfoni Orkestrası Mezzo Soprano Maria Maksakova

Rus operasının yükselen yıldızı, ünlü Maksakova müzisyen ailesinin son varisi Maria; 1977'de Münih'te doğdu.Müzik eğitimine üç yaşında başlayan Maria, henüz altı yaşında iken Moskova

Konservatuarı'na bağlı Merkez Müzik Okulu Piyano Bölümü'ne kaydoldu. Buradaki öğretmenleri N.A. Toropov,V.V. Bunin ve V.S.Belchenko idi.1995 yılında şeref öğrencisi olarak okulunu bitirdi.On beş yaşına geldiğinde bir opera şarkıcısı olmaya karar verdi ve Rusya Gnesin Müzik Akademisi'ne girdi. Daha sonra İtalya'ya giderek Katya Ricciarelli ve Miyako Matsumoto'nun derslerine katıldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Parma Operası'nda çalıştı "Sevilla Berberi" Operası'ndaki Rosina rolündeki başarısı ve opera çalışmalarındaki başarıları nedeniyle 2000 yılı Moskova Opera Festivali büyük ödülünü kazandı. 2006 yılından bu yana Moskova'daki Helikon Opera'nın solistliğini yapan Maria, 2011 yılında St. Petersburg'taki dünyaca ünlü Mariinskiy Opera'ya solist olarak katılmıştır. Maksakova, 4 Aralık 2011 tarihinde yapılan Rusya Federasyonu Duma seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi'nden Dağıstan milletvekili olarak Duma'ya girmiştir.

Programı

Meyerbeer "Les Huguenots Nobles seigneurs, salut!"

Bizet Carmen "L'amour est un oiseau rebelle" (Habanera)

Bizet Carmen"Pres des remparts de Seville" (Seguidilla)

Verdi Don Carlos"O don fatale"

Mascagni Cavalleria Rusticana "Voi lo sapete, o mamma"

-ara-

Varlamov Vdol Po Ulice Metelco Metot

Bulahov Ne Hocu

Dunayevsky Oy Cvetot Calina

Vrlamov Sto Mne Jit i Tujit

Popuri Ey, Yamsık, Kalitka, Dve Gitari

Anonim Memleketim

Etkinlik Tarihi: 26 Mayıs 2013 Saat: 11:30

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu "Bimen Şen'in Anısına"

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 2012-2013 sezonunun son periyodik konserini, Türk Musikisi'nin önde gelen bestekârı Bimen Şen'in 140. doğum ve 70. ölüm yıldönümü vesilesiyle "Bimen Şen'in Anısına" başlığıyla hazırladı. Fatih Salgar yönetimindeki koro konserinde, Bimen Şen'in eserlerinin yanı sıra Zekâi Dede'nin Hisarbûselik takımını da seslendirecek.

Konserin solisti Ezgi Köker sahne almadan önce koronun

saz sanatçıları toplu olarak Türk Musikisi repertuarının seçme saz eserlerinden bir seçkiyle müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

Şef

Fatih Salgar

Solist

Ezgi Köker

Etkinlik Tarihi: 30 – 31 Mayıs 2013 Saat: 20:00Paco de Lucia

Paco de Lucia (Francisco Sanchez Gomez) 1947 yılında dünyaya geldi.Babası Antonio ve abisi Ramon'dan henüz beş yaşında iken

gitar dersleri almaya başlayan sanatçı, Nino Ricardo, Miguel Borrull gibi ustalardan ders alarak kendini yetiştirmeye başladı. İlk

kez 11 yaşında sahneye çıkan Paco De Lucia 1959 yılında festivallere katılmaya ve ödüller almaya başladı.Ailesi Madrid'e taşınınca Jose Greco'nun grubuna gitarist olarak katılan sanatçı, 1963 yılında henüz 16 yaşındayken yurtdışında turnelere çıkmaya başladı. 1965 yılında Ricardo Modrego'yla iki albüm kaydeden sanatçı babasının açtığı flamenko kulübünde büyük isimlerle yanyana gelmeye başladı. Caz saksafon ustası Pedro Iturralde ile flamenko ve caz açılımları yakalamaya başlayan sanatçı, 1967 yılında "Festival Flamenco Gitano" grubuyla turneye çıkarken ilk solo albümünü kaydetmiş oldu.Sanatçı, 1973 yılında kendisini dünyaca ünlü hale getiren ilk önemli şarkısı "Entre dos Aguas"ı kaydetmişti. 1981 yılında kendi grubunu kuran sanatçı vokallerde Pepe de Lucia ile tüm dünyada büyük bir ilgi görüyordu. 1982 yılından itibaren piyanist Chick Corea ile işbirliği yapmaya başlayan sanatçı, caz sanatçılarıyla flamenko'da yepyeni bir sayfa açıyordu.Gitarist John McLaughlin, Larry Coryell ve Al Di Meola gibi caz dünyasının ünlü isimleriyle birlikte konser ve kayıtları olan dev sanatçı, Rodrigo'nun Concierto de Aranjuez'inde klasik müziği Flamenko ile biraraya getirmiştir. 1996 yılında 13 yıldır tanıştığı Al di Meola ve John McLaughlin'le beraber "The Guitar Trio" albümlerini kaydetmiştir. Paco de Lucia 2013 dünya turnesine devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Carlos Rodriguez Paco De Lucia Moskova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title