Haberler

    Crr Caz Orkestrası

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Meltem Ege

    New York doğumlu Meltem Ege, Bilkent Üniversitesi Piyano Bölümü'nü bitirdikten sonra 2006 yılında İstanbul'da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışması'na katılarak Türkiye'yi ve Nardis'i Finlandiya'nın "Lady Summertime" adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması'nda temsil etme ödülünü kazandı. Lady Summertime'da jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izleyicilerin oylarıyla "halkın favorisi" seçildi. Bu başarıları sayesinde ertesi yıl Litvanya'da düzenlenecek olan 2008 Jazz Voices yarışmasına davetli yarışmacı olarak katıldı, orada da Türkiye'yi temsilen yine birincilik kazandı. 2007'de dünyanın en prestijli müzik okullarından Berklee College of Music›in Vokal Performans bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee›nin özel yetenek bursuna ve Vokal Bölümü'nün Özel Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Berklee'den 3.9 ortalamasıyla en yüksek derece (summa cum laude) ile mezun olduktan sonra 2010'da Türkiye'ye dönüş yaptı. Başkent Üniversite'sinde Performans dalında Yüksek Lisans yaptıktan sonra aynı okulda Popüler Müzik Şarkıcılığı Sanat Dalı Başkan'ı ünvanıyla 2014 yılına kadar caz vokal dersleri verdi. Haziran 2012'de raflarda yerini alan Önder Focan ile kaydettikleri "Songbook" albümünün konserlerine de devam etmekte. Yurt içinde ve dışında birçok festivalde yer almakta olan Ege, şu sıralar Los Angeles'ta, California Institute of the Arts okulunda öğretim elemanı olmasının yanı sıra Performans-Kompozisyon dalında doktora çalışmalarına David Rosenboom, Vinny Golia, ve David Roitstein gibi önemli müzisyenlerle devam etmektedir.

    CRR Caz Orkestrası

    Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra geçtiğimiz sekiz yıl içinde 100'ü aşkın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır tek sesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband'e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Cemal Reşit Rey New York Türkiye Ege Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title