Haberler

Crazy" Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Crazy'in kafeste duruşu Polis Ahmet Coşkun ile Crazy ile çalışması Detaylar Polis Ahmet Coşkun ile röportaj ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye Emniyet Müdürlüğünde görevli köpek eğitmeni polis memuru Ahmet Coşkun'un 7 yıldır birlikte çalıştığı narkotik köpeği "Crazy", bugüne kadar görev aldığı çok sayıda operasyonda 5 tona yakın uyuşturucu maddenin ele geçirilmesine katkı sağladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Crazy'in kafeste duruşu

Polis Ahmet Coşkun ile Crazy ile çalışması

Detaylar

Polis Ahmet Coşkun ile röportaj ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye Emniyet Müdürlüğünde görevli köpek eğitmeni polis memuru Ahmet Coşkun'un 7 yıldır birlikte çalıştığı narkotik köpeği "Crazy", bugüne kadar görev aldığı çok sayıda operasyonda 5 tona yakın uyuşturucu maddenin ele geçirilmesine katkı sağladı.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce henüz 3 aylıkken arkadaşının bir tanıdığından aldığı dişi Alman kurdunun en iyi şekilde yetişmesi için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

"Crazy" adını verdiği köpeğinin uyuşturucu maddelere karşı duyarlılığının yüksek olması için özel çalışmalar yaptırdığını aktaran Ahmet Coşkun, "Sabah ilk işim temel ihtiyaçlarını gideririm. Her gün 45 dakikalık yürüyüş ve kondisyon eğitiminin ardından iş yerleri, otopark, marangoz ve metruk binalarda numune uyuşturucu maddelerle arama eğitimi yaparak, uyuşturucuya karşı duyarlılığını üst seviyede tutarım." dedi.

Coşkun, verdiği emeklerin karşılığını başarılı operasyonlarla aldığını anlatarak, Crazy'nin zaman içerisinde çok başarılı hale geldiğini ifade etti.

Crazy'nin bütün uyuşturucu maddelere duyarlı eğitildiğini vurgulayan Ahmet Coşkun, şöyle konuştu:

"Emniyette bu tür köpeklere her zaman ihtiyaç vardır. Şimdi doğu ile batının bağlantı güzergahında olan Osmaniye'de görevliyiz. Bu güzergahta kaçakçılıkla mücadele büyük önem arz ediyor. Arkadaşlarımız kaçak sigara, esrar, eroin operasyonlarında büyük başarılara imza atıyor. Bu anlamda narkotik köpeği Crazy de bizim büyük bir yardımcı elemanımızdır. Birçok noktada bizleri zorlayan zaman ve iş gücü kaybına yol açacak aramalarda narkotik köpeğimizi kullanıyoruz. Örneğin saman yüklü kamyonu aramak polis için zordur. Oysa narkotik köpeği araçta uyuşturucu varsa kolayca ve kısa sürede tespit edebilmektedir."

5 tona yakın uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı

Polis memuru Coşkun, narkotik köpeğinin bugüne kadar görev yaptığı Bingöl, Van ve Osmaniye'deki operasyonlarda yer alarak, uyuşturucu madde ele geçirilmesine katkı sağladığını söyledi.

Crazy'nin başarılarını anlatan Ahmet Coşkun, şöyle devam etti:

"Görev yaptığı önceki iki kentte katıldığı operasyonlarda arazi, ev, iş yeri ve araçlarda uyuşturucu madde bulunmasını sağladı. Bingöl kırsalında katıldığı uyuşturucu operasyonlarında büyük yardımları dokundu. En son da Osmaniye'de ocak ayında boş bir pikabın gizli bölmelerinde 201 kilogram eroini bularak önemli bir görev yaptı. Bu miktar kentte son yılların tek seferde ele geçirilen en fazla uyuşturucu maddesidir. Crazy, 7 yılda 3 kentteki operasyonlarda 5 tona yakın uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı."

Artık aileden biri oldu

Coşkun, Crazy'nin artık ailesinin de bir parçası haline geldiğini kaydederek, eşinin onun sayesinde köpek korkusunu yendiğini anlattı.

Haftalık izin günlerini Crazy ile geçirdiğini anlatan Ahmet Coşkun, "1,5 yaşında bir oğlum var o da Crazy'yi seviyor, arkadaş gibi oynuyor onunla. Ben de ona çocuğum gibi bakıyorum. Benim bir oğlum var, bir de Crazy. Yıllık izne ayrıldığımda da mevzuat gereği Crazy de izne ayrılıyor. Ben ya onu da götürüyorum ya da diğer illerdeki eğitmen arkadaşlara bırakmak zorunda kalıyorum." diye konuştu.

Geçirdiği bir trafik kazasında Crazy'nin de yaralandığını ve bu durumun kendisini çok etkilediğini, narkotik köpeğin kaza sonrasında bir süre yürüme güçlüğü çektiğini aktaran Coşkun, "Ayağından yaralandı, günlerce ağladım. Onun bu durumu beni oldukça etkiledi. Onun zarar görmesine dayanamıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Coşkun Sabah Osmaniye Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title