Haberler

Çözüm Süreciyle İlgili Açıklama

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, çözüm sürecinin seçimden sonra rafa kaldırılmasının, bölge insanı için hem siyasal anlamda hemde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açabileceğini söyledi. Çözüm sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini anlatan Şahin, "seçim sonrası oluşacak koalisyon hükümetinin birinci gündem maddelerinin olmasını talep etmekteyiz" dedi.

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çözüm süreci ya da barış süreci, Türkiye'de uzun yıllardan beri devam eden Kürt sorununu çözmeye yönelik Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan sürecin 07.06.2015 genel seçim süreci ile birlikte rafa kaldırılması, bölge insanımız için hem siyasal hemde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açabileceği görülmelidir. 1984 yılında başlayan ve 30 yıldan fazla süren çatışmalar neticesinde 40 bin ile 100 bin arasında can kaybı ve milyarlarca ekonomik zarar meydana geldi" diye konuştu. Son dönemde AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın, çözüm süreci konusunda partisi için öz eleştiri yaptığını anlatan Şahin, Atalay'ın, "seçimlerden önce çözüm sürecinin durdurulmasının yanlış olduğunu söylediğini" hatırlattı.

Şahin, Beşir Atalay'ın, 'Şahsi bir görüş olarak söylüyorum, parti sözcüsü parti adına değil ama her şey planlanmış ve giderken artık neredeyse silah bırakma ile ilgili son adımlara gelinirken seçim öncesi o sürecin bir anlamda seçim sonrasına ertelenir bir hava verilmesi, durdurulması burada aktörlerden biri olmuştur' görüşünü hatırlatarak "Bu görüşün önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini düşünen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seçim sonrası oluşacak koalisyon hükümetinin birinci gündem maddelerinin olmasını talep etmekteyiz. Gerek bölgemiz ve gerek ilimizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal kaygıların giderilmesi için hayati önem taşıdığını belirterek ülkemizin barış ve kardeşlik çizgisinin her şeyden önemli olduğunu kamuoyunun takdirine sunmaktayız." - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title