Haberler

Çözüm Süreciyle Birlike Bitlis'ten Dünyaya Tekstil İhracatı

Bitlisli İşadamı Emirhan Uludil, çözüm süreciyle birlikte memleketine dönerek, 15 ay önce açtığı tekstil fabrikasında ürettiği ürünleri başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Fransa ve İngiltere gibi çeşitli ülkeler ihraç ediyor.

Bitlisli İşadamı Emirhan Uludil, çözüm süreciyle birlikte memleketine dönerek, 15 ay önce açtığı tekstil fabrikasında ürettiği ürünleri başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Fransa ve İngiltere gibi çeşitli ülkeler ihraç ediyor.

Bitlisli olan Emirhan Uludil, 22 yıl İstanbul'da tekstil sektöründe çalıştıktan sonra başlatılan çözüm süreci ile birlikte yatırım yapmak için memleketine döndü. İşadamı Uludil, 15 ay önce Bingöllü ortağı ile açtığı ve 200 kişinin çalıştığı tekstil atölyesinde hedeflerinin bin kişi olduğunu söyledi. Böyle bir yatırımı memleketine yapmaktan mutlu olduğunu belirten Uludil, "Memleketimize dönerek burada da yatırım yapmak istedik. Bu yatırımlarımızdan insanlarımız da faydalansın dedik. Hedefimiz yüksektir. Şu anda atölyemizde 200 kişi çalışıyor. Sadece buraya kurduğumuz tezgahlarla 450 kişiyi çalıştırabilecek kapasitedeyiz. Yalnız bununla sınırlı kalmayı düşünmüyoruz. Bu da bir nebze insanlarımızın bakış açısı, çalışma şekline bağlı. Amacımız 1000 kişi kapasiteye ulaşmaktır" dedi.

Yaklaşık 5 bin metrekare alanda çalışma yaptıklarını, günlük üretimlerinin de yaklaşık 11 bin parça olduğunu belirten Uludil, ürettikleri malları gerek yurtiçine gerekse yurtdışına Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İngiltere gibi çeşitli ülkelere ihraç ettiklerini söyledi. Uludil, "Hedefimizde günlük en az 20 bin iş koli yapıp gitmesidir. Bu hedeflerle geldik buraya. Hedefimiz sadece biz yapalım değil. Küçük esnafı da burada desteklemek istiyoruz. Kendisine 20-30 makine alan küçük işletmelere de iş verebilecek konuma gelebileceğiz. Kendi bünyemizde 300-400 kişi çalıştırıp onunla sınırlı kalmak istemiyoruz. Kendimizle birlikte 5-10 atölyeciyi de çalıştırmak istiyoruz" dedi.

SÜRECİN DEVAM ETMESİ GEREKİR

Son 3 yıldır var olan barış ve çözüm süreciyle birlikte yatırımcıların bölgeye gelmeye başladıklarını da belirten Uludil, "Süreç devam eder ve barış olursa göreceksiniz doğu bir fabrika mıntıkası olacak her yönüyle. Nasıl İzmir, Çorlu gibi yerlerde büyük fabrikalar varsa buralarda oluşması için bir engel yok. Bunların olması için surecin başarıyla gitmesi, insanların ölmemesi, anaların ağlamaması gerekiyor. Bunlar oluşursa bölgede daha güzel şeyler olacak" diye konuştu. - Bitis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bitlis Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title