Haberler

Çözüm süreci Tunceli'de turizmi olumlu etkiledi TUNCELİ

Çözüm süreci Tunceli'de turizmi olumlu etkiledi TUNCELİ

Çözüm süreci Tunceli'de turizmi olumlu etkiledi - TUNCELİ

Çözüm süreci Tunceli'de turizmi olumlu etkiledi

- Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcalarında çözüm sürecinin de etkisiyle ziyaretçi sayısında artış yaşandığı bildirildi - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şimşek: "Önceden yıllık 5-10 bin kişiyse, çözüm süreciyle yıllık 25-30 bin kişi buraya geliyor"

TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcalarında çözüm sürecinin de etkisiyle ziyaretçi sayısında artış yaşandığı bildirildi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, kaplıcalarda düzenlediği basın toplantısında, kaplıcaların Peri Çayı üzerinde, Mazgirt ile Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin sınırını çizen bir noktada olduğunu söyledi.

Kaplıcaların, bağlı bulunduğu Bağın köyünün adını aldığını ve Mazgirt Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kiraya verildiğini anımsatan Şimşek, işletmeci firmanın buranın dokusunu bozmadan, uygun şekilde restorasyon çalışmalarına başladığını aktardı.

Kaplıcaların yörede herkes tarafından bilinen eski bir yapı olduğunu dile getiren Şimşek, "Ancak vatandaşlar burada otel olmadığı için günübirlik gelip gidiyorlar. Özellikle hafta sonları çok şenleniyor. Bu çözüm sürecinden dolayı insanlar köylerine daha çok gelmeye başladılar. Buralar huzur bulunca, olay, vukuat olmayınca insanlar daha sık gelmeye başladılar. Ayrıca şimdi burada bir otel yapılacak. Otel yapıldıktan sonra burası daha çok şenlenecek, kalabalık olacak. Turizm açısından çok önem arz edecek. Burası hem Elazığ, hem Tunceli'ye hitap edecek" diye konuştu.

Şimşek, birçok noktadan ulaşım sağlanabilen Bağın Kaplıcalarının doğal güzellikleriyle insanları mest ettiğini dile getirerek, suyun sıcaklığının da insan vücudu için uygun olduğunu vurguladı.

Suyun çok bol olması sayesinde havuzların sürekli kendi kendini temizlediğini ve son derece hijyenik olduğunu kaydeden Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Buranın daha çok gelişmesi lazım. Buranın işletmecisi binaları taş kaplamalarla bölgenin dokusuna uygun bir mimariyle yapmış. Sanırım önümüzdeki yıl burası yataklı olarak da hizmet verecek. Daha önceden yıllık 5-10 bin kişiyse, çözüm süreciyle yıllık 25-30 bin kişi buraya geliyor. Yurt dışında ve yurt içinde yaşayan Tuncelililerin çoğunluğu yazın bu kaplıcayı ziyaret ediyor. Çözüm süreci bunu daha da hızlandırdı. İnsanlar huzur içerisinde, güven içerisinde geliyor. Can güvenlikleriyle ilgili bir kaygı olmadığı zaman da daha bir mutlu oluyorlar, burada yüzleri gülüyor. Bu tabi hepimizi mutlu ediyor. İnşallah daha da canlanacak burası."

- Planların yüzde 10'u hayata geçirildi

İşletmeci Hüseyin Narin ise yeni yatırımlarla kaplıcaları eski haline kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Bürokratik engelleri yavaş yavaş aştıklarını, altyapı çalışmalarını kısmen bitirdiklerini dile getiren Narin, şunları anlattı:

"Bağın için planlananların yüzde 10'u sadece hayata geçirildi. Apartlarımız, otelimiz olacak. Sağlık Bakanlığı'nın termal tesislerle ilgili yönetmeliklerine uygun hareket ediyoruz. Havuzlarımız doğal kaynağından, herhangi bir taşıma olmadan kendiliğinden akar. Sularımız bol. Üç tane havuzumuz var. Sıcaklık Türkiye standartlarında veya termal sıcaklığına çok yakın, rahatsız etmeyecek kadar, 40 derecede. Günübirlik misafirlerimiz, Karakoçan, Elazığ, Yayladere, Bingöl, Tunceli'den geliyorlar. Çünkü biz tam bir üçgendeyiz. Yanı başımızda Peri Vadisi, travertenlerimiz, dağ keçilerimiz var. Doğal ve bozulmamış bir yaşam. Gelip burayı görmeniz ve yaşamanız gerekiyor. Bağın Kaplıcası'nı bizler saklı cennet olarak görüyoruz ve termal meraklılarını bekliyoruz."

Kaplıcaya İstanbul'dan gelen Kasım Vural da ortamın çok güzel olduğunu, kaplıcaları çok beğendiklerini belirterek, tesisin biraz yol sorununun bulunduğunu, onun aşılmasıyla daha güzel olacağına inandığını vurguladı.

Cevahir Vural ise kaplıcaları çok beğendiklerini, seneye kısmet olursa tekrar gelmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Şimşek Karakoçan Tunceli Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title