Haberler

Çözüm Süreci Cizre'ye İlgiyi Artırdı

ABİDİN YEL - Daha önce güvenlik gerekçesiyle tercih edilmeyen Şırnak'ın Cizre ilçesine, çözüm sürecinde turistlerin ilgisi arttı.

Cizre Merkez Anadolu Lisesi'nce hazırlanan ve kaymakamlıkça desteklenen, "Cizre'nin Tarihi ve Turistik Yerlerinin Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TURSAB) bağlı turizm acentası bir turist kafilesini ilçeye getirdi.

Öğrencilerin seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe türkülerle karşılanan turistler, okul yönetiminin rehberliğinde Hamidiye Kışlası, İç Kale, Mem u Zin Zindan'ı, Develer Hanı ve Aslanlı Kapı gibi tarihi mekanları gezdi.

Huzurun hakim olduğu ilçede gezdikleri tarihi mekanlara hayranlık duyan turistler alışveriş yaparak hediyelik eşya satın aldı.

Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Zeren, AA muhabirine, ilçede 20 kişilik turist kafilesini ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Zeren, bölgeye turistik gezilerin düzenlenmesi amacıyla TURSAB nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, çözüm sürecinin bu girişimlerde en büyük etken olduğunu vurguladı.

"Turist kafilesini ilçeye getirdik. İnşallah devamı da gelecek"

Turistlere rehberlik yapan Nükhet Everi da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ziyaret etmek isteyenlerin daha çok Mardin'i tercih ettiğini kaydederek, arzularının Mardin'in doğusunun da tanıtılması olduğunu dile getirdi.

"Bölgedeki birçok ile kültür turizmi yapılmıyordu. Bu nedenle Cizre'yi tercih ettik. İlk turist kafilesini ilçeye getirdik. İnşallah devamı da gelecek" diyen Everi, sıcak hava nedeniyle sonbaharda da ilçeye bir kafile getirmeyi planladıklarını aktardı.

Everi, insanların yurtdışına ilgi gösterdiği kadar yaşadıkları ülkeyi de tanıması gerektiğine inandığını vurgulayarak, "Bu bir misyon. Vatandaşlara yaşadıkları ülkeyi tanıtmak bize de çok şey katıyor" diye konuştu.

"Daha önce ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyorum"

Tura katılanlardan Eda Yalçın da ilçeyi ziyaret ederek, bölgeye yönelik ön yargılarının değiştiğini söyledi.

Bölgenin coğrafi güzellikleri ve tarihi değerlerle dolu olduğunu anlatan Yalçın, dünyadaki herkesin bölgeyi yakından tanımasını istediğini ifade etti.

Yalçın, bölge halkının misafirperverliğinin kendilerini mutlu ettiğini aktararak, ilçedeki tarihi mekanlara hayran kaldıklarını dile getirdi.

Bülent Çakır ise ilçede daha önce bilmediği tarihi mekanları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

"Cizre'de beklentimin çok üzerinde bir birikimle karşılaştım. Buraları daha önce ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyorum" diyen Çakır, herkese bölgeye ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title