Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Osmaniye ve Adana'daki bir günlük çalışmalarına 3 toplantı, 2 ziyaret sığdırdı.

- Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Osmaniye ve Adana'daki bir günlük çalışmalarına 3 toplantı, 2 ziyaret sığdırdı.

Yaklaşık 10 saat süren toplantılara katılanlara, süreçte milletin bakışını, fikrini, endişe ve önerisini dinlemeye geldikleri mesajı veren grup üyelerinin geleceğe dair umutları, gördükleri olumlu reaksiyonlarla arttı

Grup üyelerinden Kadir İnanır, Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden "Selvi Boylum Al Yazmalım"ı çektiği Osmaniye'de düzenlenen toplantıda, vefat eden ağabeyinin arkadaşını görünce gözyaşlarını tutamadı

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile üyeler Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Lale Mansur, Hüseyin Yayman, Muhsin Kızılkaya, Tarık Çelenk, Öztürk Türkdoğan ve Nihal Bengisu Karaca,  Burdur, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta ve Antalya'nın ardından Osmaniye'de meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yerel basın kuruluları temsilcileri, kanaat önderleri, gençler ve kadınlarla bir araya geldi. Bir şehit babasının da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi dinleyerek, sürece bakışlarını, fikirlerini, endişe ve önerilerini tek tek dinleyen heyet üyeleri, konuşmalarında, "Biz hiçbir şey anlatmayacağız. Derdimiz ne nasihat, ne izahat. Siz anlatacaksınız, biz dinleyeceğiz. Görüşlerinizi devletin ilgili mercilerine ileteceğiz" mesajları verdi.

Grup üyeleri, Osmaniye ve Adana'daki bir günlük çalışmalarında iki kentin valilerini ziyaret etti, 3 toplantıya katıldı. Yaklaşık 10 saat süren toplantılara katılanlara, süreçte milletin bakışını, fikrini, endişe ve önerisini dinlemeye geldikleri mesajı veren grup üyelerinin geleceğe dair umutları, gördükleri olumlu reaksiyonlarla arttı.

-Kadir İnanır'ın duygusal anları-

Farklı görüşlere sahip olmalarına karşın "Barış, akan kan dursun ve daha demokratik bir ülkede yaşama" noktasında buluştuklarının altını çizen grup üyelerinden Kadir İnanır, "Osmaniye'de olmaktan çok mutluyum. Çünkü 34 sene önce ben bu şehirde Türk sinemasının en büyük filmini çektim. Selvi Boylum Al Yazmalım. Onun için çok mutluyum" dediği kentteki toplantıda duygusal anlar yaşadı.

Vefat eden ağabeyinin bir arkadaşını Türk sinemasının unutulmayan filmlerinden Selvi Boylum Al Yazmalım'ı çektiği Osmaniye'deki toplantıda görmesi ve yaptığı konuşmadan etkilenmesi, İnanır'ın gözyaşlarını akıtmasına neden oldu. İnanır, "Karadenizliyim ama yarı Adanalı sayılırım. Çünkü rahmetli ağabeyim Adana'da yaşıyordu ve mezarı da Adana'da. Biz çok kardeşiz ama çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Arkadaşını görünce çok uygulandım" diye konuştu.

İnanır, "Ben aktif siyaset yapmıyorum. Siyaseti filmlerimde yapıyorum. Bu ülkenin en önemli sorunu çözülmeden bu ülkeye barış ve kardeşliğin asla gelemeyeceğine inandığım için bir nebze bu barış sürecine katkım olabilir mi diye bu çalışmaya gönüllü katıldım. Doktorlarımın da izin vermemesine rağmen" dedi.

-Her türlü zorluğa göğüs gerdiler-

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, kendilerini Osmaniye'den Adana'ya  getiren minibüsün arızalanması üzerine de bir süre TEM Otoyolu'ndaki bir tesisin yakınlarında beklemek zorunda kaldı. Daha sonra gönderilen başka bir araçla yollarına devam eden grubun umudu, bu toplantılarda gördükleri olumlu reaksiyonlarla arttı.

Ülkenin refahı, huzuru ve ileri demokrasiye ulaşması için gösterdikleri çabanın yorgunluğu yüzlerine yansıyan heyet üyeleri, Türkiye'nin çözümü başarması konusunda kararlı bir tutum görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplantılara katılanlarla "Türkiye fotoğrafı" çektiren ve görevlerinin sonuna yaklaşan, çalışmalarının yorucu ama başarılı geçtiğini ifade eden grup üyeleri, bugün de Mersin'de temaslarda bulunuyor. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Kadir İnanır Osmaniye Akdeniz Politika Güncel Haberler

title