Haberler

Çözüm Süreci

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz bugüne kadar şehitlerimizin ruhunu incitecek, gazilerimizin ruhunu incitecek bir söz söylemedik, bir şey yapmadık."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz bugüne kadar şehitlerimizin ruhunu incitecek, gazilerimizin ruhunu incitecek bir söz söylemedik, bir şey yapmadık. Şehitlerimizin yolundan gidiyoruz" dedi.

Bekir Bozdağ, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti, dernek başkanlığını yürüten Yavuz Alphan'dan şehit ailelerinin sorunlarını dinledi.

Seyahat kartı, hac kontenjanı gibi sorunları çözmek için çalışacaklarını söyleyen Bozdağ, TBMM tatile girmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve şehit ailelerinin haklarını içeren yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceğini belirtti.

Türkiye'nin çözüm sürecinde olduğuna dikkati çeken Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Şehit ailelerimizin bu sürecin karşısına geçmesini isteyenler var. Biz bugüne kadar şehitlerimizin ruhunu incitecek, gazilerimizin ruhunu incitecek bir söz söylemedik, bir şey yapmadık. Şehitlerimizin yolundan gidiyoruz. Şehitlerimiz, terör bitsin, kan dursun diye şehit oldular. Başka Mehmetler ölmesin diye şehit oldular. Başka aileler ağlamasın diye şehit oldular. Çözüm sürecini başarıyla neticelendirirsek, terör örgütünün silah bırakmasını temin edersek şehitlerimizin uğruna mücadele ettiği amacı gerçekleştirmiş oluruz.

Onlar mana aleminde 'Biz terörü bitirmek için uğraştık ama bitiremedik. Bizim kardeşlerimiz neticelendirdi' diye mutluluk duyacaklar. 4 ay oldu terör nedeniyle şehit olmadı. İnsanlar çocuklarını davul, zurna ile askere göndersin. Evladı askerde olan ailenin yüreği ağzında haberleri dinlediği Türkiye, normal bir Türkiye değildir."

Bozdağ, şehitlik makamının çok yüce olduğunu dile getirerek, "Biz bu vatanı vatan yapanın şehitler olduğunu biliyoruz. Onlar kanlarıyla bu toprakları suladılar ki biz rahat yaşıyoruz. Şehit ailelerine, yavrularına ne yapsak bir şey yapmış sayılmayız. Yine de şehit ailelerine sahip çıkmak konusunda elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla şehitliklere sahip çıkıldığını ifade eden Bozdağ, 35 ülkedeki Türk şehitliklerine de sahip çıkacaklarını vurguladı. Bozdağ, tüm şehit ailelerini saygıyla selamladığını da sözlerine ekledi.

-Şehit ailelerinden sürece destek-

Dernek Başkanı Yavuz Alphan da İzmir ve çevresinden bugüne kadar 500 ailenin şehit verdiğini belirterek, şehit babası olduğu için gurur duyduğunu, şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu belirtti.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istediklerini anlatan Alphan, "İnşallah bu hareketle şehit kanı durur. Zamanı gelse, vakti gelse, şehitler gelmese şehit aileleri olarak çok mutlu oluruz" dedi.

Şehit ailelerine tanınan iş imkanı, seyahat kartı gibi konularda düzenleme yapılmasını dileyen Alphan, bir de hizmet aracı talep etti.

Ailelere ayrılan hac kontenjanının da yükseltilmesini isteyen Alphan, "Son zamanlarda intiharlar var. Orduya gitmiş asker, subay intihar ediyor. Onların geriye kalan akrabalarına da bir şey verilebilir" diye konuştu.

Yavuz Alphan, ziyaret sonunda Bozdağ'a sorunlarını içeren dosya sundu. - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bekir Bozdağ Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title