Haberler

Çözüm Süreci

Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çözüm sürecine ilişkin, "Birbirimizi severek, bu süreci takip etmemiz ve sonuca ulaştırmamız lazım" dedi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından düzenlenen "Dost Meclis Toplantısı"na katılmak üzere Batman'a gelen Vali Mutlu, AA muhabirine, çözüm süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'nin hergün büyümesini gittikçe geliştiren bir ülke olduğunu belirten Vali Mutlu, güçlü bir ülkenin gelişmesini engellemeye çalışan Türkiye'yi bir kaosa sürükleme hedefiyle bazı güçlerin olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin  milletin topyekun arzusu olduğuna işaret eden Vali Mutlu, toplumun çok büyük kısmının kardeş kavganın bitmesi yönünde arzusu olduğunu ifade etti.

Vali Mutlu, şunları kaydetti:

"Her halükarda bizim tekrar bunu yenileyerek ısrarla, kardeşliğimizi tesisi edecek bu projenin arkasında durmamız lazım. Netice de bizim gücümüz kardeşliğimizden, birliğimizden, beraberliğimizden ve birbirimize olan tutkumuzdan, sevgimizden geliyor.  Bunu engelleyecek her türlü davranışı da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çözüm süreci dediğimizi süreç aslında birbirimizle kucaklaşma sürecidir. Bunu istemeyen bu memlekette 77 milyon insandan herhangi bir fert düşünemiyorum. Asla bir ümitsizliğe düşmeden bundan sonra ki süreçte  engelleyici bütün tutum ve davranışlara karşı dikkatle kardeşliğimizin hukukunu yükselterek, birbirimizi severek, bu süreci takip etmemiz ve sonuca ulaştırmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin nihayette daha güçlü daha büyük ülke olması, büyük millet haline dönüşebilmesi bunun tamamlanması ile mümkün olacaktır" - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Avni Mutlu Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title