Haberler

Çözüm Süreci

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm sürecine ilişkin, "Şimdi de 'devlet, bölgede kamu düzenini sağlasın' diyorlar. Devlet, bölgede kamu düzenini sağlıyor, merak etmeyin. Şunu unutmayın, 'çözüm süreci' dediğimiz süreç, kamu düzeninin alternatifi değildir. Biz çözüm sürecini kamu düzenini sağlamak için başlattık. Birileri çözüm sürecini istismar ederek kamu düzenini engellemeye çalışıyorsa, onlara gereken yapılır" dedi.

Ünal, partisinin Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, ülkenin gelişmesi adına 12 yıldır mücadele verdiklerini ancak birçok engel ve krizle karşılaştıklarını söyledi.

12 yıldır yürüttükleri kervanın hedefine ulaşacağını belirten Ünal, "Biz yeni ve büyük Türkiye'nin rüyasını görüyoruz ve bu rüyayı gerçekleştireceğiz. 'Liradan 6 sıfır' atılacak' dediğimizde bize güldüler. Affedersiniz, bugün sabah akşam küfreden bir gazetenin genel yayın yönetmeni o gün bize dedi ki 'siz paradan 6 sıfır atarsanız, Taksim Meydan'nında anıracağım.'  Hala bekliyoruz, öyle bir eylemde bulunmadı" diye konuştu.

İktidara gelir gelmez 'kimin neye, nasıl inanacağını, kimin kendisini nasıl tanımlayacağını devlet belirleyemez' dediklerini anımsatan Ünal, şunları kaydetti:

"O günden başlayarak Türkiye'yi normalleştirdik. 2009'a geldiğimizde de artık 'milli birlik ve kardeşlik zamanı' dedik. 2009 demokratik açılımla bu ülkenin demokrasi açığını gidermek için hızlıca genel olarak kanunlarda demokratik hakları ve özgürlükleri engelleyen düzenlemeleri yaptık. Yıllarca bu ülkede eski devletle, eski devlet aklıyla bölge insanını devletin şiddetiyle PKK'nın şiddeti arasında ezilme noktasına getiren o anlayışı bertaraf ettik. Dedik ki 'devlet, kendi vatandaşına şiddet uygulamaz.' Demokrasinin karşıtı güvenlik değildir. Devletin görevi güvenlik-özgürlük dengesini kurmaktır. Biz, devleti şiddet uygulayan, bir sorunun çözümü için silahı ve şiddeti çözüm gören unsur olmaktan çıkardık. 2009 ve 2010'da bölgede hep devletten şikayet edilirdi, PKK'ya da kimse bir şey demezdi çünkü birçok bölge insanının zihninde PKK, devletin oluşturduğu şiddeti ve çözümsüzlüğü bertaraf etmek için birilerinin silaha sarılması görülüyordu."

"Biz çözüm sürecini kamu düzenini sağlamak için başlattık"

2010-2011 ve 2012'ye gelindiğinde AK Parti'nin politikaları sayesinde vatandaşların bölgede bazı şeyleri fark ettiğine dikkati çeken Ünal, "(Sorunlarımı çözmek için silaha ve şiddete sarılmam gerekmiyor) konusunu fark etti" ifadesini kullandı.

Siyaset kurumu güçlenince vatandaşların, 'siyaset kurumu aracılığıyla sorunlarımı çözebilirim' dediğini aktaran Ünal, silahın ve şiddetin meşruiyetinin kalmadığını vurguladı.

Ünal, vatandaşların artık PKK'dan şikayet etmeye başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"PKK'nın şiddetinden, zulmünden, bölgede uyguladığı faşizan baskılardan şikayet ediyor insanlar. Demek ki ne yaptık biz, devletin baskısını, devletin, sorunu çözmek için kullandığı yanlış yöntemleri sona erdirip, siyaset kurumunu devreye soktuk ve devlet, artık bölgede meşruiyetini sağladı. Şimdi de 'devlet, bölgede kamu düzenini sağlasın' diyorlar. Devlet, bölgede kamu düzenini sağlıyor, merak etmeyin. Şunu unutmayın, 'çözüm süreci' dediğimiz süreç, kamu düzeninin alternatifi değildir. Biz çözüm sürecini kamu düzenini sağlamak için başlattık. Birileri çözüm sürecini istismar ederek, kamu düzenini engellemeye çalışıyorsa onlara gereken yapılır. Maalesef birileri bu konuda kafaları çok fena karıştırıyor. Taş üstüne taş koymayanlar, bugüne kadar bu ülkenin tek sorununu çözmemiş olanlar, laftan, karşıtlıktan, vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir şey bilmeyenler, bugün vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyor."

"Vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini kimseyle müzakere etmeyiz"

Şiddetle, silahla, bu işin çözülemeyeceğinin görüldüğünü ifade eden Ünal, devletin vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini kimseyle pazarlık konusu yapmayacağını dile getirdi.

Ünal, şunları belirtti:

"Hele hele terör örgütüyle asla yapmaz. MHP'liler diyor ya, 'bunlarla müzakere yapıyorsunuz.' Evet, müzakere yapıyoruz ama terörü bitirmek, silahı bırakmaları için müzakere ediyoruz. Terörü bitirmek ve sonlandırmak, silahları ve silahların şiddetini bitirmek için kiminle konuşacaksınız? Terörü uygulayanlar ve onların uzantılarıyla konuşmak zorundasınız ama vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini kimseyle müzakere etmeyiz. Vatandaşlarımızın, özellikle Kürt vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili düzenlemeleri hızlı şekilde yaptık. Her düzenleme yaptığımızda muhalefet bize, 'ne aldınız da ne veriyorsunuz' dedi. Dedik ki 'vatandaşımızın hakkıyla ilgili al-ver olmaz.' Devlet, kendi vatandaşının hakkını vermek zorundadır."

Terörü besleyen bataklığın kurutulduğuna dikkati çeken Ünal, dün devleti suçlayanların, bugün PKK'yı suçladığı görüşünü paylaştı.

Sorunun çözümünde çok önemli bir noktaya geldiklerini ifade eden Ünal, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Artık vatandaşın kalbini kazandık. Vatandaşımızın kalbini kazanmasaydık, vatandaşımızla gönül, kimlik bağı kurmasaydık... Bir örnek vereceğim sadece, Mısır'da, Tahrir'de insanlar toplandığında bunlar da Diyarbakır'da Tahrir benzeri toplanma yapmak istedi, 150 kişiyi toplayabildiler sadece. Bu son 3 günlük şehir eşkıyalığı, yağma ve yıkımda insanlarımızı sokağa çıkaramadılar. Bütün Türkiye'de sokağa çıkan insan sayısı 120 bin. Bugün artık devlet, vatandaşıyla gönül bağını kurmuştur. Vatandaş, devletine güvenmektedir. Türkiye'nin bir terör sorunu vardır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de çözüm süreci çerçevesinde bu sorunu çözmeye çok yakındır. İçiniz ve gönlünüz rahat olsun." - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Ünal Ak Parti Taksim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title