Haberler

Çözüm Süreci

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, çözüm sürecinin bölgeye en büyük teşvik olduğunu belirterek, "Çözüm süreci, bizim can damarımızdır. Bu işe katkı sunanlara minnettarız. Barışı, torunlarımıza da vasiyet edeceğiz. Bir yıldır bir gencimizin ölmemesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıllarda her bahar mutsuz başlıyordu. Bu yıl yeşili daha güzel görüyoruz" dedi.

Geliş, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı makamında ziyaret ettikten sonra AA muhabirine çözüm süreci, Habur Sınır Kapısı'nda yapılacak üçüncü köprü ile yeni sınır kapılarının açılması konularını değerlendirdi.

Çözüm sürecinin istikrarlı bir şekilde yürümesinin, Şırnak ve Hakkari'ye büyük katkı sunacağını dile getiren Geliş, "Çözüm süreci, bölgemiz için en büyük teşviktir. Huzurun olmadığı bir yere yatırım gitmez. Bu süreç, çok sağlıklı taşlara oturtulursa yatırımcı, bölgeye geç geldiğine pişman olacaktır. Yöremizde büyük yatırım eksikliği var. Huzur ortamıyla birlikte çok ciddi bir yatırım potansiyelinin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"Çözüm süreci, bölgeye en büyük teşviktir. Çözüm süreci, bizim can damarımızdır. Bu işe katkı sunanlara minnettarız" ifadesini kullanan Geliş, şöyle devam etti:

"Barışı, torunlarımıza da vasiyet edeceğiz. Bir yıldır bir gencimizin ölmemesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıllarda her bahar mutsuz başlıyordu. 30 yıldır olumsuzluklar yüzünden bölgemizdeki güzelliklerin tadını çıkaramadık. Bu yıl yeşili daha güzel görüyoruz. Artık bölgemizde barut kokusunu değil, güllerin kokusunu teneffüs ediyoruz. Çözüm süreci, bizim geleceğimizdir. Buna el atanlara, katkı sunanlara, teşekkür ediyoruz."

Habur'a yapılacak üçüncü köprü ile yeni sınır kapılarının bölgedeki ekonomik potansiyele büyük katkıda bulunacağını ifade eden Geliş, "Ülke olarak Habur Sınır Kapısı'nda yıllık 12 milyar dolarlık ihracatımız var. Bu kapıya yeni doğan bir bebek gibi bakmamız lazım. Çok büyük bir istihdam yaratan Habur, bölgemizin neredeyse bacasız fabrikası gibi. Biz, bu kapıda yaşanan sorunları dile getirmezsek verimlilik düşer. Ama sorunları çözüp daha sağlıklı bir işleyiş oluşturursak ihracat rakamlarımızda ciddi bir artış olur. Onun için yöneticilerimize çok büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Osman Geliş, yeni köprünün bir an önce hayata geçmesinin bütün ihracatçıların temennisi olduğunu aktardı.

Şırnak'a yapılan yatırımlara da değinen Geliş, özellikle havalimanının hizmete sunulmasıyla kentin çehresinin değiştiğini belirterek şunları söyledi:

"Şırnak Havalimanı için ayrıca hükümete teşekkür ediyoruz. Havalimanı bir bölgenin gelişmesi için yapılan en büyük hizmettir. Bu havalimanı, bizi Türkiye'nin diğer bölgeleri ve dünyayla yakınlaştırdı. Daha önce saatler sonra gittiğimiz yere şimdi yarım saatte ulaşıyoruz. Hastasından iş adamına, memurundan, işçisine, öğrencisine kadar yöre halkının ve bölgeye gelen misafirlerin yararlandığı bir hizmet." - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title