Haberler

Çözülemez' Denilen Sorunu Büyükşehir Çözdü

Turgutlu ilçesi Dağmarmara bölgesinde yer alan ve her yağmurda çamur deryasına dönen Niyazi Üzmez İlkokulu’nun yıllardır göz ardı edilen sorununa Manisa Büyükşehir Belediyesi neşter vurdu.

Turgutlu ilçesi Dağmarmara bölgesinde yer alan ve her yağmurda çamur deryasına dönen Niyazi Üzmez İlkokulu'nun yıllardır göz ardı edilen sorununa Manisa Büyükşehir Belediyesi neşter vurdu. Okul ile çevresindeki yollar arasındaki kot farkından dolayı, okul bahçesi su baskınlarına maruz kalıyor ve ulaşım imkansız hale geliyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölge halkının yıllardır var olan ve çözülemez denen bu sorunu giderilmiş olacak.

Yıllardır Dağmarmara bölgesinde yaşayan vatandaşlar için çileye dönüşen yolun sorununa Manisa Büyükşehir Belediyesi el attı. Her yağmurda ulaşımın imkansız hale geldiği Dağmarmara bölgesi ve özellikle çamur deryasına dönen Niyazi Üzmez İlkokulunun yıllardır göz ardı edilen sorununun çözümü için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede çalışmalar başlatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile Yol Şube Müdürü Emre Mermer bölgede devam eden çalışmaları inceledi. Gençoğlu ve Şirin burada Dağmarmara bölgesinde bulunan mahalle muhtarları tarafından karşılandı.

Dağmarmara bölgesinde bulunan vatandaşların yıllardır özlem duyduğu hizmete kavuştuklarına dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, "Dağmarmara grup köylerinin olduğu birleşim noktası olan Niyazi Üzmez İlkokulu'na, üst rakımdan toplanan yağmur suları büyük bir şekilde su basmalarına sebep oluyordu. Bu durumu Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin bizlere iletti. Biz de burada gerekli çalışmalara başladık. Yıllardır çözüm üretilememiş olan bu suyun toplanması ve giderinin belli bir yöne verilmesini tamamlayacağız. Bu bölgedeki insanlarımız özlem duyduğu bir hizmete kavuştu. Gerçekleştirilen bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi'nin dokunuşlarıdır. Büyükşehir Belediyesi zaman içerisinde il genelindeki tüm Manisalı vatandaşları mutlu edecek hizmetleri hayata geçirecektir" dedi.

YILLARDIR BU SORUN YAŞANIYORDU

Dağmarmara Bölgesi'nde bulunan altı mahalle muhtarı adına konuşan Karaköy Mahalle Muhtarı İlhan Sülün ise, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından okula su basmasının engellendiğini belirterek, "Okulumuz yapıldığından beri bu sıkıntı devam ediyordu. İl Özel İdaresi zamanında da burada değişik projeler üretilmiş ancak bir türlü okula su basması engellenememişti. Bugüne kadar yıllardır bu sorun yaşanıyordu. Şuanda yapılan çalışmalarla okulumuza su basması engellenmiş oldu. Hem de yola belli bir kot verildiği için çalışma düzeni değişmiş oldu. Dağmarmara bölgesinde bulunan altı mahallenin adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin'e teşekkür ederiz" dedi.

Okula su basmalarının engellenmesi amacıyla kot farkının indirildiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, "Uzun yıllardır burada sıkıntı yaşanıyordu. Yukarıdan gelen su, sürekli kış mevsiminde okulda ciddi anlamda su basmalarına sebep oluyordu. Bu bir türlü çözülemeyen bir meseleydi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile yaptığımız görüşmelerde, başkanımız konuya hassasiyetle yaklaşarak burada bir çalışma başlatıldı. Bu yoldaki su baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla yolda kot farkı indirildi. Yıllardır bu bölgede çözülemeyen bir soruna el atılmış oldu. Artık okulumuza su basma riski ortadan kaldırıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, Genel Sekreter Yardımcımız Yılmaz Gençoğlu'na ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

OKUL ÇAMUR DERYASINDAN KURTULDU

Yapılan çalışmaların ardından okulun çamur deryasından kurtulduğunu vurgulayan Niyazi Üzmez Okul Müdürü Mustafa Ağrı ise, "Yıllardır okulumuzun bahçesini su basıp öğrencilerimizin yaşam alanını ciddi bir şekilde etkileyen çamur deryasından kurtulmuş olduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Turgay Şirin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title