Haberler

Coşkun: Ümmettin Suskunluğu Bizi Kahrediyor

Güncelleme:

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in yapmış olduğu katliamı kınayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ümmetin suskunluğunun kendilerini kahrettiğini söyledi.

Coşkun, "Filistinliler yine hayal kırıklığına uğradı.72 saatlik insani ateşkesin henüz 2 saati dolmadan bozuldu. Ve yine İsrail yapacağını yaptı. En az 50 kişinin ölümüne sebep oldu. 7 Temmuzda itibaren devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bini geçti. Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara sessiz kalınmasını bir türlü anlayamıyoruz. Ateş kese dahi uymayan vahşi İsrail gücünün yettiği Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Biz biliyoruz ki Gazzeliler direndikçe Siyonist İsrail, ırkçı ve emperyalist hedeflerine ulaşamayacak. Biz biliyoruz ki Müslümanlar topyekûn ayağa kalktığında sömürü sistemi son bulacak, Filistin özgür olacaktır. Unutulmamalı ki Filistin özgür olmadıkça ümmet özgür olmayacaktır" dedi.

'GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR'

Bütün insanları İsrail'in yapmış olduğu zulme karşı çıkmaya davet eden Coşkun, Amerika ve Avrupa Devletlerinin tavrını da eleştirdi. Coşkun, "ABD Başkanı Obama diyor ki !''İsrail Gazze'de savunma hakkını ''kullanıyor' 'sözünü yeniledi''. İşte Amerika'nın ve Avrupa'nın adalet anlayışı. Vicdanı olan herkesi terörist devlet İsrail'i durdurmaya ve haddini bildirmeye davet ediyoruz. Dünya insanlık ailesi, adaleti ve hakkı ayakta tutanlar, zulmün ve zalimin yanında olanlar olarak ikiye ayrılacaklar. İnsanlık devam eden soykırıma karşı ayağa kalkmalıdır. Bu insanlığın onur sınavıdır. Gün Filistin için dayanışma günüdür. Vakit, Mescidi-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma, kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Vakit, hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir" diye konuştu.

'ABD, AB, BM SUÇ ORTAĞIDIR'

"Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimizin üzerine vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca, sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir" diyen Coşkun sözlerin şöyle tamamladı: "AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail'i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir rezalet, kepazeliktir. Hem ABD'yi hem BM'yi hem AB'yi hem de İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak oldukları için kınıyoruz. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Biz de Memur-Sen Şanlıurfa ailesi olarak İsrail lanetliyor buğzediyor ve bu zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Bizi kahreden ise ümmetin maalesef suskunluğudur. Buradan tekrarda Müslüman ülkelere sesleniyoruz. Tüm ilişkilerinizi tüm diyalogunuzu gereken tüm yaptırımlarınızı uygulamadıkça İsrail bu zulmü devam edecektir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

title