Haberler

Coşkun: Muhammedi Çizgiden Taviz Vermeyeceğiz

Güncelleme:

Yapılan genel kurulla başkanlığa tekrardan seçilen Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Muhammedi Çizgiden Taviz Vermeyeceğiz" dedi.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi 5'inci Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Yönetimde bazı isimler değişirken, tek liste halinde yapılan genel kurulda güven tazeleyen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı konuşmada, "Sendikacılık yapıyoruz, hak arıyoruz, Hakkı arıyoruz. İcazetçi ve bürokratik sendikacılığın tuzaklarına düşmeden, Muhammedi çizgiden asla taviz vermeden, özgürlüğün, emeğin, refahın, hakkın ve toplumsal dönüşümün mücadelesini veriyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek istiyoruz. Bu kutlu yolculukta ötelerin ötesine ulaşmak ve insanlığa hizmet etmek için üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

Coşkun, 5,5 yılda üye sayısını bin 900'den 7 bin 250'ye çıkardıklarını hatırlatarak, hedeflerinin 10 bin olduğunu belirtti. Kobani ve çözüm sürecine de değinen Coşkun, "Büyük şeytan Amerika ve terörist devlet İsrail'in bölgedeki hâkimiyetini güçlendirmek adına sürdürdüğü politikaların sonucu olarak meydana gelen olaylar ve kurulan irili ufaklı örgütlerin Müslüman halka reva gördükleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Suriye'deki savaşın son mağdurları olan Ezidilerin Şengal dağında yaşadığı insanlık dramı ve Kobanili kardeşlerimizin IŞİD zulmünden kaçarak Suruç'a sığınmaları bizlere Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı işkenceyi hatırlattı. Memur-Sen ailesi olarak Uygur Türklerine yapılan işkencenin karşısında nasıl haykırarak durduysak, zalim Esed'in zulmü altında inim inim inleyen Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimiz için de haykırdık, haykırmaya devam ediyoruz. Her sıcak çatışma sonrasına topraklarımıza sığınan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için koşturmayı yüce dinimizin bizlere yüklediği sorumluluk gereği yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık iki aydır devam eden Kobani işgali sonrası Suruç'a sığınan kardeşlerimiz için acilen çocuk bezi, mama, ıslak mendil, sabun, süt vb. ihtiyaçlar ile dolu bir kamyonu üyelerimiz adına Suruç'a götürerek oradaki yönetim kurulu üyelerimizle beraber köylerde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Yine geçtiğimiz hafta içerisinde Memur-Sen genel merkezi tarafından gönderilen battaniye yüklü kardeşlik tırını İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem'e teslim ettik. Genel merkezimizin hazırladığı 2. tır yola çıktığında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

Tek liste halinde yapılan genel kurul toplantısında İbrahim Coşkun ve yönetimi, katılan 133 delegenin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Yönetim kurulu üye listesinde Metin Kıratlıoğlu ve Mustafa Rastgeldi yerini Mehmet Ağar ve Necati Taş'a bıraktı. Diğer yönetim kurulu üyeleri Fatih Hanpolat, Mahmut Toprak, Mustafa Kanıkara ve Sabri Pala ise Coşkun'un listesinde yeniden seçildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Eğitim Bir Sen İbrahim Coşkun Kobani Uygur Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title