Haberler

Çorumlu Berber, İtalya'dan İkinci Velayet Zaferiyle Döndü

KEMAL KARADAĞ - İtalya'nın Mantova kentinde yaşayan amcasının oğlu Ahmet Keleş'in dağılan ailesinden devlet tarafından koruma altına alınan 5 yaşındaki Ahmetcan Keleş'in velayet davasını kazanan Çorumlu berber Arif Keleş, şimdi de Ahmetcan'ın ablaları Melisa ve Angela'nın velayetini alarak kardeşleri Türkiye'de buluşturdu.

Velayet zaferi ile Türkiye'ye dönen Arif Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının oğlu Ahmet Keleş'in yaşamını sürdürdüğü İtalya'da ailede yaşanan şiddetten dolayı ailesinin dağıldığını, İtalyan makamlarının 7 çocuklu Keleş ailesinde baba ve erkek kardeşlerden birinin, anne ve diğer çocuklara yaklaşmama yasağı verdiğini, annenin de çocuklara bakacak maddi ve sosyal durumunun olmamasından dolayı söz konusu makamların, İtalya'da doğan en küçük 3 çocuğu devlet korumasına aldığını belirtti.

Eşi ile 4 ay önce İtalya'ya gittiklerini, velayetini kazandıkları yeğenleri Ahmetcan Keleş'i Türkiye'ye getirdiklerini anlatan Keleş, İtalya'da yaşayan ve devlet koruması altında yurda yerleştirilen Ahmet Can'ın ablaları Angela ve Melisa'dan ayrı kalmasına gönüllerinin razı olmadığını, ikinci bir velayet davası için müracaat ettiklerini söyledi.

İki kız kardeşin de velayetlerini alarak kardeşleri Türkiye'de buluşturduklarını ifade eden Keleş, şunları dile getirdi:

"Amcamın oğlu Ahmet Keleş'in 7 çocuklu ailesi İtalya'da dağıldı. Mahkemenin Ahmetcan (5), Angela (10) ve Melisa Keleş'in (8) aileden alınarak bir yurda yerleştirmesine karar verdiğini öğrendik. Ahmetcan'ın velayetinin yaşı küçük olduğu için bir İtalyan aileye verilebileceği olasılığını duyduk ve bu duruma karşı çıkmak amacıyla ilgili makamlarla temasa geçtik. Yaklaşık 2 yıl süren mücadelede mutlu sona ulaştık. Açtığımız velayet davası sonrasında Ahmetcan'ımızı 4 ay önce aldık ve Türkiye'ye getirdik. Biz bir yılda hemen hemen üç sefer İtalya'ya gittik. Bizim için de yorucu oldu ama tatlı bir yorgunluktu. Yorulmanın neticesinde dünyanın en mutlu insanları biz olduk."

"İtalya'da sıkıntıları yaşadılar, Çorum'da, Türkiye'de mutluluğu paylaşacaklar"

Ahmetcan'ın Türkiye'ye getirilmesinden sonra ikinci bir zafere imza atmak için İtalyan mahkemelerine tekrar müracaat ettiğini kaydeden Keleş, bu sefer Ahmet Can ile ablaları Melisa ve Angela'yı buluşturmak için hareket ettiğini belirtti.

Ahmetcan'ın ablalarından ayrı yaşamasına gönlü razı olmadığına vurgu yapan Keleş, şöyle devam etti:

"Ahmetcan'ın ablaları Angela ve Melisa'nın da İtalya'daki mahkemeden velayetini kazandık. Mahkeme de Ahmetcan'ın yalnız kalmasını istemedi. Biz de zaten aile olarak onun hiçbir zaman yalnız yaşamasını ve üzülmesini istemedik. Bu nedenle ikinci bir velayet davası için İtalya'ya müracaat ettik. Yaklaşık 4 aylık dava sürecinin ardından mahkeme de aynı kanaatle Ahmetcan'ın ablalarından ayrı yaşamaması gerektiğini ifade ederek Angela ve Melisa'nın da velayetini bize verdi. Şu anda Melisa ve Angela, kardeşleri Ahmetcan ile yeni, güzel ve mutlu bir hayata başladılar. Onların geleceklerinin güzel olması, hayata en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için biz de amcası ve yengesi olarak elimizden geleni yapacağız. Ahmetcan şimdi daha mutlu. İtalya'da bu çocuklar büyük sıkıntılar yaşadılar. Ben ve eşim sadece bir vesile olduk. Ablalarını kardeşleriyle bir araya getirdik. Burası onlar için dünyaya açılan yeni bir pencere olacak. İtalya'da sıkıntıları yaşadılar, Çorum'da, Türkiye'de mutluluğu paylaşacaklar. "

Örnek bir zafer

Örnek bir zafere imza attıklarını, önce kardeşin sonra da ablaların velayetini alarak üç çocuğu Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Keleş, "Bu süreçte bizlere her zaman destek olan, zaman zaman yaşadığımız vize sorunlarına çözümler bulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Çorum Valiliğimize bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel olay, hayatımızın bir parçası oldu. Bu tür girişimlerin herkes tarafından yapılmasını istiyorum. Yurt içinde de koruyucu aile olma vasfı taşıyan tüm ailelerin de bu tür sıkıntıları gidermek için ellerinden geleni yapmasını istiyorum. Biz örnek bir aile teşkil ettik. Uluslararası başarı kazandık. Şimdi yeğenlerimiz ile daha mutluyuz. Ailemizi genişlettik. Üç yavrumuz daha oldu. Çocuklarımızı en iyi şekilde vatanımıza, milletimize devletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Arif Keleş'in eşi Nurhan Keleş de Ahmetcan'ın ablalarına kavuşmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Çok mutluyuz. Önemli olan Ahmetcan'ın ablalarına kavuşması. Ailemiz daha çok genişledi. Ev ortamı çok farklı. Bu çocuklar yurtta kalıyordu. Ev sıcaklığını, aile mutluluğunu yaşayamıyorlardı. Biz onlara aile sıcaklığını vermeye çalışıyoruz. İki çocuğum vardı. Şimdi beş oldu. Bu mutluluğu ifade etmeye kelimeler yetmez." - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Keleş Mantova Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title